Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökre eltiltották a futball-vb-re kijelölt játékvezetőt

2018.05.14. 19:34 Módosítva: 2018-05-14 19:57:08

Az MTI cikkünk megjelenése óta visszavont híre szerint a szaúdi szövetség (SAFF) örökre eltiltotta a labdarúgástól Fahad al-Mirdaszi játékvezetőt, aki a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság egyik kijelölt bírója volt.

A Reuters hírügynökség szintén beszámolt az örökös eltiltásról, később viszont azt a tájékoztatást jelentette meg honlapján, hogy a SAFF valójában nem adta ki hír alapjául szolgáló közleményt, így a hír maga sem tekinthet hitelesnek.

A Reuters korábban megjelent verziója szerint Al-Mirdaszi hétfőn bevallotta, hogy a szaúdi Király Kupa döntője előtt az egyik csapat illetékesével arról váltott üzenetet, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fog nekik a mérkőzésen. A klubvezető nem élt a felajánlkozással, és az esetet azonnal jelentette az SAFF-nek, amely kezdeményezte a 32 éves játékvezető örökös eltiltását, egyben jelezte a nemzetközi szövetségnek (FIFA), hogy töröljék őt a világbajnokságon közreműködő bírók listájáról.

Al-Mirdaszi jelenleg rendőrségi őrizetben van, a hatóság bizonyítékként lefoglalta a telefonját és több SIM-kártyát is. Mint emlékezetes, a szaúdi kupa döntőjét végül az angol Mark Clattenburg vezette, a mérkőzésen az al-Ittihad hosszabbításban legyőzte az al-Faiszalj csapatát.

Ha új információk jelennek meg az esettel kapcsolatban, frissítjük cikkünket.