Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Örökre eltiltották a futball-vb-re kijelölt játékvezetőt

2018.05.14. 19:34 Módosítva: 2018-05-14 19:57:08

Az MTI cikkünk megjelenése óta visszavont híre szerint a szaúdi szövetség (SAFF) örökre eltiltotta a labdarúgástól Fahad al-Mirdaszi játékvezetőt, aki a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokság egyik kijelölt bírója volt.

A Reuters hírügynökség szintén beszámolt az örökös eltiltásról, később viszont azt a tájékoztatást jelentette meg honlapján, hogy a SAFF valójában nem adta ki hír alapjául szolgáló közleményt, így a hír maga sem tekinthet hitelesnek.

A Reuters korábban megjelent verziója szerint Al-Mirdaszi hétfőn bevallotta, hogy a szaúdi Király Kupa döntője előtt az egyik csapat illetékesével arról váltott üzenetet, hogy amennyiben pénzt kap, ítéleteivel segíteni fog nekik a mérkőzésen. A klubvezető nem élt a felajánlkozással, és az esetet azonnal jelentette az SAFF-nek, amely kezdeményezte a 32 éves játékvezető örökös eltiltását, egyben jelezte a nemzetközi szövetségnek (FIFA), hogy töröljék őt a világbajnokságon közreműködő bírók listájáról.

Al-Mirdaszi jelenleg rendőrségi őrizetben van, a hatóság bizonyítékként lefoglalta a telefonját és több SIM-kártyát is. Mint emlékezetes, a szaúdi kupa döntőjét végül az angol Mark Clattenburg vezette, a mérkőzésen az al-Ittihad hosszabbításban legyőzte az al-Faiszalj csapatát.

Ha új információk jelennek meg az esettel kapcsolatban, frissítjük cikkünket.