Aliz
6 °C
14 °C

Ronaldo elismerte az adócsalást, 14 millió euróval menekülne a büntetéstől

2018.05.18. 10:26

Cristiano Ronaldo lényegében először ismerte el, hogy adót csalt. Ügyvédjén keresztül tett hivatalos ajánlatot a spanyol kincstárnak, hogy 14 millió eurót hajlandó kifizetni, írja az El Mundo.

A spanyol adóhatóságok vádjai szerint Ronaldo 2011 és 2014 között négyszer sértette meg az adózási jogszabályokat azzal, hogy eltitkolta az imázsjogokhoz kapcsolódó bevételét, A Real Madrid futballistája viszont vitatta ezt, a bírósági meghallgatásán is azt mondta, hogy mindent megfizetett, amit meg kellett.

Ha Ronaldót a legsúlyosabb büntetéssel sújtanák, ki kellene fizetnie 14,7 millió eurós tartozását, plusz a nagyjából 100 millió eurós kártérítést, és még néhány hónapra börtönbe is kerülhetne. Ha nyerné a pert, még akkor is nagyjából 30 millió euró kifizetésére kötelezhetnék.

Ronaldo azonban most rövidre szeretné zárni az ügyet, és ügyvédjén, José Antonio Choclánon keresztül ajánlatot tett, 14 milliót, tehát nagyjából a vád által megjelölt összeget hajlandó kifizetni. Az ajánlat jobb, mint a korábban beadott 3,8 milliós, de még így is több mint tízmillióval kevesebb, mint amit az adóhatóság beszedne a büntetőkamatokkal együtt.

Hírek szerint Ronaldo a klubját is bevonná az ügyletbe, azt szeretné, ha a Real Madrid fizetné a tartozást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?