Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

U21-es foci-Eb-re pályázik Budapest

2018.06.13. 05:41

A Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság rendezését – írja a szerdai Világgazdaság szerdán a Fővárosi Közgyűlés előzetesen nyilvánosságra hozott napirendje alapján.

Mivel az MLSZ elképzelései szerint Budapest az esemény vendéglátó városa lenne, a közgyűlésnek támogató nyilatkozatot kell elfogadnia, amely szerint vállalja az Európai Labdarúgó-szövetség által támasztott kötelezettségeket.

A javaslat – melynek előterjesztője Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes – szerint a főváros költségeket nem vállal, hanem egyeztetéseket kezdeményez az MLSZ-szel arról, hogy a pályázat benyújtásával összefüggő kiadásokat, illetve a sikeres pályázás esetén felmerülő finanszírozást inkább a kormány vagy a labdarúgó-szövetség állja.

Az MLSZ Budapest mellett több város bevonásával bonyolítaná le a viadalt. Az UEFA-hoz 2018. augusztus 31-ig kell benyújtani a pályázatot, ennek része kell legyen a rendező városok közgyűléseinek támogató határozata is.

Az utánpótlástornát mai formájában 1978 óta rendezik meg, méghozzá két évente 12 csapat részvételével. Kiemelt jelentőségét az adja, hogy az U21-es a legidősebb korosztály az UEFA rendszerében, az itt pályára lépő focisták jellemzően a felnőttválogatottakban is bemutatkozhatnak, és többen élcsapatokban játszanak.