Jolán
2 °C
4 °C

Aranyvasárnap lesz a 2022-es vb döntője

2018.07.13. 15:47

Gianni Infantino FIFA-elnök ma bejelentette, hogy a 2022-es katari világbajnokságot november 21 és december 18 között rendezik. 

A katari világbajnokság a valaha volt legdrágább sportesemény lesz, dollárban számítva 200 milliárd környékén állhatnak meg a költségek, ezt az ország pénzügyminiszter is megerősítette. Bár azt hozzátette, ha csak a világbajnokság költségeit, vagyis kizárólag a stadionokat nézzük, akkor ennél barátibb lenne az összeg (csak érdekességképpen: a brazíliai világbajnokság 11 milliárd dollárba került).

Gianni Infantino FIFA-elnök
Gianni Infantino FIFA-elnök
Fotó: Sergei Karpukhin

A katariak már a vb-rendezés jogát is gyanús körülmények között nyerték meg, de rengeteg kritikát kaptak amiatt is, hogy a stadionokon dolgozó olcsó külföldi munkaerő embertelen körülmények között él, nincs normális szállásuk, orvosi ellátást is alig kapnak. A FIFA ezek ellenére kitartott amellett, hogy Katarban legyen a vb, pedig a nyári hőség miatt a teljes futballnaptárt fel kell forgatni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?