Judit
2 °C
7 °C

Megszűnt a legsikeresebb magyar, BL-t is megjárt futsalklub

2018.07.17. 10:46

Nem nevezték be a győri Rába ETO-t a futsal NB I.-be, így biztossá vált, hogy feloszlik a legsikeresebb magyar csapat, írja a Kisalföld.

A Rába ETO itthon szinte verhetetlen volt, kilenc éve alatt nyolcszor lett magyar bajnok, hétszer nyerte meg a Magyar Kupát, rendszeresen szerepelt a sportág Bajnokok Ligájában, az UEFA-futsalkupában. Idén jutott legtovább, a legjobb négybe került a győri csapat. A Rába ETO ebben a szezonban is indulhatott volna a BL-ben.

A Quaestor 2015-ös csődje után a futsalklubba menekítették az egykor NB I.-ben szereplő csapatot, a játékosok és a licenc is átkerült, és valószínűleg ez okozta a futsalosok vesztét is. A Rába ETO 400 millió forintos tartozást halmozott fel, a konszolidáció közben viszont a futsalosok érdekei már nem nagyon számítottak. A klubvezetés végül le is mondott a futsalcsapatról, legalábbis a felnőttcsapatról. Az még elképzelhető, hogy az utánpótlás megmarad.

A csapat spanyol edzője, Javi Rodríguez már a múlt héten elköszönt a stábtól. A játékosok közül soknak még nincs új csapata.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?