Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cristiano Ronaldo teste 23 éves?

2018.07.24. 11:22

Nem kevesebbet állít a La Gazzetta dello Sport keddi számában, mint hogy a 33 éves szuperklasszis fizikuma 10 évvel fiatalabb az életkoránál. Az újságcikk ezt több adattal támasztja alá, amelyek a Juventusnál derültek ki, mikor megvizsgálták legújabb játékosukat.

  • magassága 185 centiméter
  • testtömege 85 kilogramm
  • testzsírszázaléka: 7%, a topfutballistáknál 10-11%
  • testizomszázaléka: 50%, a topfutballistáknál maximum 46%
  • emelkedése a Juve elleni ollózós góljánál: 2,37 méter
  • csúcssebessége a vb-n: 33,98 km/h (vb-csúcs, a spanyolok ellen)

33 éves futballistánál ezek az adatok nem hogy kiemelkedőek, hanem hihetetlenek.

Többet jelent viszont a számoknál is, ha megnézzük a videót, ami Cristiano Ronaldót 2007-08-as manunitedes szezonjában és a legutóbbi, 2017-18-as idényében hasonlítja össze. Az angoloknál 22-23 éves volt akkoriban, most ugye 32-33, azaz pont 10 év telt el a kettő között.

Azon kívül, hogy akkoriban még sokat húzogatott feleslegesen, nincs olyan része a játékának, amit 10 évvel később ne csinálna meg tétmeccsen. Ott vannak még a szólók is, amikor zseniális sebességének köszönhetően egyszerűen elfut a védők között.

Ha megmutatnánk egy laikusnak, nem valószínű, hogy elhinné, hogy a piros és a fehér mezes Ronaldo között 10 év korkülönbség van az előbbi javára.

A portugál ezekben a napokban még nyaral, de jövő hét elején csatlakozik új klubjához, és megkezdi a felkészülést első Serie A-szezonjára.