Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Terrortámadást terveztek a Barcelona-stadion ellen

2018.08.01. 11:35

A Barcelona stadionja, a Nou Camp is a tervezett célpontok között szerepelt annál a szélsőséges dzsihadista csoportnál, amely elkövette a 2017. augusztus 17-i barcelonai terrortámadást, állapította meg a támadást vizsgáló nyomozócsoport.

Az El Periódico információi szerint a terrorszervezet internetes előzményei között több keresés is a Nou Campra irányult, a csapat menetrendjét, a stadionba való bejutást, illetve a stadion belső képeit böngészték, emellett az egyik szurkolói bolt tulajdonosa is megerősítette, hogy a támadásokat elkövető csoport két tagja mezeket és egyéb szurkolói tárgyakat vásárolt nála. A spanyol lap forrása szerint könnyen lehet, hogy a párizsi Saint-Denis stadion mellett elkövetett terrortámadáshoz hasonlót terveztek.

A lap úgy tudja, több más támadást is terveztek, például a párizsi Bataclan-mészárláshoz hasonlót Barcelona ikonikus klubjában, a Razzmatazzban, de a Szent Család-templom és a párizsi Eiffel-torony is a célpontjaik között volt.

A közel egy évvel ezelőtti terrortámadásban 15-en haltak meg és több mint százan megsérültek, amikor Barcelonában, majd az onnan 120 km-re fekvő Cambrils sétálóutcájában furgon hajtott a tömegbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?