Terrortámadást terveztek a Barcelona-stadion ellen

2018.08.01. 11:35

A Barcelona stadionja, a Nou Camp is a tervezett célpontok között szerepelt annál a szélsőséges dzsihadista csoportnál, amely elkövette a 2017. augusztus 17-i barcelonai terrortámadást, állapította meg a támadást vizsgáló nyomozócsoport.

Az El Periódico információi szerint a terrorszervezet internetes előzményei között több keresés is a Nou Campra irányult, a csapat menetrendjét, a stadionba való bejutást, illetve a stadion belső képeit böngészték, emellett az egyik szurkolói bolt tulajdonosa is megerősítette, hogy a támadásokat elkövető csoport két tagja mezeket és egyéb szurkolói tárgyakat vásárolt nála. A spanyol lap forrása szerint könnyen lehet, hogy a párizsi Saint-Denis stadion mellett elkövetett terrortámadáshoz hasonlót terveztek.

A lap úgy tudja, több más támadást is terveztek, például a párizsi Bataclan-mészárláshoz hasonlót Barcelona ikonikus klubjában, a Razzmatazzban, de a Szent Család-templom és a párizsi Eiffel-torony is a célpontjaik között volt.

A közel egy évvel ezelőtti terrortámadásban 15-en haltak meg és több mint százan megsérültek, amikor Barcelonában, majd az onnan 120 km-re fekvő Cambrils sétálóutcájában furgon hajtott a tömegbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport