Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha ebből jól jön ki Dárdai, újabb szintet lép

2018.08.01. 11:43

A német bajnokság majd csak augusztus 24-én kezdődik, a Herthánál zajlik az élet.

Davie Selke még az első edzések egyikén olyan szerencsétlenül ütközött a német futball legnagyobb ígéretével, Arne Maierrel, hogy légmelle alakult ki, és azonnal meg kellett operálni. A csatár három hónapos kihagyásra kényszerült, és jó esetben október vége felé léphet pályára.

Mindez megváltoztatta az alapfelállást, és a bosnyák Vedad Ibisevic marad a csapatkapitány, ezt a csapat magyar edzője, Dárdai Pál is megerősítette.

A bosnyák csatár 34 éves lesz augusztus elején, tavasszal leginkább már csak csereként jutott szóhoz, és Pekarik valamint Skjelbred volt a cséká. Utóbbi, a norvég középpályás nagy erőkkel küzd a helyéért, kiváló fizikai állapotban van, mert a fiatalokkal (U19-ben bajnokok lettek) igyekszik tartani a lépést.

A Morgenpost most azt találgatja, hogy Ibisevic csapatkapitánysága mit jelenthet a csapatra nézve. A csatárnak kell a játékvezetőkkel kapcsolatban lenni, de ennél fontosabb, hogy valószínűleg ott lesz a kezdőben, és a generációváltást kicsit el kell halasztania Dárdainak. Salomon Kalou marad berlinben, nem megy az Egyesült Államokba, ezért a 42 éves edzőnek ötvöznie kell a tehetséges fiatalokat és az idősebbeket.

Ráadásul a középpályáról kiesett a cseh Darida is, vagyis ott is változtatásra kényszerül.

A Herthának fontos a jó rajt, mert eddig hagyományosan ősszel szerepeltek jól, a szezon második felében már nem játszottak eredményesen.

Az újonc Nürnberget fogadják, aztán a tavalyi második Schalkéhoz mennek, majd egy újabb idegenbeli meccs jön, Wolfsburgban. Aztán a Mönchengladbachot fogadják, amelyik ellen nem szoktak eredményesek lenni. A Werderhez mennek, szeptember 29-én pedig a Bayernt fogadják. Fontos lenne, hogy hat forduló után 6 pontnál többet érjenek el.