Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Ha ebből jól jön ki Dárdai, újabb szintet lép

2018.08.01. 11:43

A német bajnokság majd csak augusztus 24-én kezdődik, a Herthánál zajlik az élet.

Davie Selke még az első edzések egyikén olyan szerencsétlenül ütközött a német futball legnagyobb ígéretével, Arne Maierrel, hogy légmelle alakult ki, és azonnal meg kellett operálni. A csatár három hónapos kihagyásra kényszerült, és jó esetben október vége felé léphet pályára.

Mindez megváltoztatta az alapfelállást, és a bosnyák Vedad Ibisevic marad a csapatkapitány, ezt a csapat magyar edzője, Dárdai Pál is megerősítette.

A bosnyák csatár 34 éves lesz augusztus elején, tavasszal leginkább már csak csereként jutott szóhoz, és Pekarik valamint Skjelbred volt a cséká. Utóbbi, a norvég középpályás nagy erőkkel küzd a helyéért, kiváló fizikai állapotban van, mert a fiatalokkal (U19-ben bajnokok lettek) igyekszik tartani a lépést.

A Morgenpost most azt találgatja, hogy Ibisevic csapatkapitánysága mit jelenthet a csapatra nézve. A csatárnak kell a játékvezetőkkel kapcsolatban lenni, de ennél fontosabb, hogy valószínűleg ott lesz a kezdőben, és a generációváltást kicsit el kell halasztania Dárdainak. Salomon Kalou marad berlinben, nem megy az Egyesült Államokba, ezért a 42 éves edzőnek ötvöznie kell a tehetséges fiatalokat és az idősebbeket.

Ráadásul a középpályáról kiesett a cseh Darida is, vagyis ott is változtatásra kényszerül.

A Herthának fontos a jó rajt, mert eddig hagyományosan ősszel szerepeltek jól, a szezon második felében már nem játszottak eredményesen.

Az újonc Nürnberget fogadják, aztán a tavalyi második Schalkéhoz mennek, majd egy újabb idegenbeli meccs jön, Wolfsburgban. Aztán a Mönchengladbachot fogadják, amelyik ellen nem szoktak eredményesek lenni. A Werderhez mennek, szeptember 29-én pedig a Bayernt fogadják. Fontos lenne, hogy hat forduló után 6 pontnál többet érjenek el.