Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A futballban nem a győzelem a fontos, de kizárólag az számít

2018.09.13. 11:44

A magyar labdarúgó-válogatott kapitánya, Marco Rossi tartalmas interjút adott a molcsapat.hu oldalnak, miközben meglátogatta az épülő Puskás Ferenc Stadiont.

A görögök elleni 2-1-es győzelem után egy percet sem aludt, előtte is rendkívül ideges volt az egész stábjával együtt, de végül legyőzte csapata a magyarnál jobban jegyzett ellenfelet.

"Ahhoz, hogy ennyi minden beleférjen a rövid időbe, amit a csapattal tölthetek, motivált, jó szellemű sportemberekre van szükség, és szerencsére ebben nem is éreztem hiányosságokat"

- állapította meg.

Azt is elmondta, számára a futball nem filozófia, hanem stratégia, az olasz közegben ez így van.

Ezért az sem kérdés, hogy a csúnya játékkal elért győzelmet választja a szép játék és a vereség helyett.

"Az a futball a legszebb, ami győzelmet hoz. A futballban nem a győzelem a fontos, hanem ez az egyetlen dolog, ami számít"

- jelentette ki.

Nem tett le a három védős rendszerről, de sokkal fontosabb szerinte, hogy több felállásban tudjon játszani a nemzeti csapat.

Sokan alábecsülik szerinte a pszichológiai felkészítést, ő ellenben ritka fontosnak érzi ezt.  Egy magabiztos játékosokból álló csapattal könnyebb együtt dolgozni, meccselni is.

45-50 játékost követ nyomon, és nem azt nézi, ki, mennyire technikás, hanem azt, hogy tud-e segíteni a csapatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?