Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Bayern kihívójaként emlegetik Dárdai Hertháját

K EPA20180922127
2018.09.25. 08:21

A berlini közönségnek elég volt a Gladbach elleni szép és eredményes játék (4-2), hogy rákezdjen a dalra, veretlenül lesz bajnok a Hertha. 100 pontot szerezve.

A legnagyobb német lap, a Bild pedig már arról írt, hogy nem a Schalke vagy a Dortmund, de még csak nem is a Hoffenheim lesz a Bayern München idei kihívója, hanem a berliniek. 

Dárdai Pál csapata 4 meccsből hármat hozott, egyszer játszott döntetlent, és a második helyen áll a Bayern München mögött, amelyikkel péntek este játszik az Olimpiai Stadionban, igaz előtte lesz még egy kirándulásuk Brémába.

Pál is volt szövetségi kapitány, ahogy én is a hazámban. Ugyanolyan szellemiséget képviseltünk, harcoltunk a csapaton belüli helyünkért. Sok a közös vonás bennünk -

magyarázta a Bayern edzője, Niko Kovac, aki Berlinben született, és a rokonai még most is a városban élnek.

Különbség viszont közöttük, hogy Kovac volt Bayern-játékos, Dárdai viszont ellenállt az akkori edző, Ottmar Hitzfeld csábításának.

A szurkolók álmodozhatnak, az a dolguk, nekünk viszont páros lábbal a földön kell maradnunk -

ezt Vedad Ibisevic csapatkapitány állapította meg, amikor a Bild arról faggatta, hová fog befutni a Hertha.

A jelenlegi német válogatott Marvin Plattehardt szerint pedig a kérdésre majd áprilisban lesz értelme visszatérni, addig nem. Amikor jól rajtolt a Hertha, akkor ugyanis nem bírták a végét, és egy kicsit önmagukra is nyomást helyeztek.

Tény ugyanakkor, hogy jobban néz ki a jelenlegi csapat támadójátéka. A 20 éves holland Dilrosunt a Manchester Citytől szerezték meg ingyen, és eddig a csapat nagy hasznára válik, van ugyanis lendület a szélen.

Játékosprofil alapján igazoltunk az előző években is. Most van 7 olyan játékosunk a kezdőben, akik képesek a határozott előkészítésre,

Duda, Grujic, Kalou, Maier, Lazaro, Plattenhardt és Dilrosun. Ez az előző években nem egészen így volt" - magyarázta a 42 éves magyar edző, Dárdai Pál.

Maier 20 éves, saját nevelésű, de ott van még a kispadon a szintén a klubnál nevelkedő Jastrzembinski és Dárdai fia, Palkó is.

A fiatalok jobb teljesítményre késztetik az idősebbeket. Most van csapatunk, ezt elmondhatom. De nagyon türelmesnek kell lenni a folytatásban, mert a fiatalok nem fognak mindig kiemelkedően teljesíteni

- összegzett.

Dárdai még nem győzte le soha a bajorokat, az előjelek most kedvezőek, éhesek is a sikerre, de azért még ott van a Werder elleni meccs kedden (18.30, Sport1), akkor sem ártana jól teljesíteni.