Jenő
-2 °C
6 °C

Ennél furcsább módon nehéz lenne kiállítani egy kapust

2018.10.20. 17:33 Módosítva: 2018-10-20 17:37:31

Nagy meglepetésre hazai pályán 2-0–ra kikapott az AS Roma a SPAL csapatától az olasz bajnokság kilencedik fordulójában, ráadásul úgy, hogy az utolsó negyed órát emberelőnyben játszhatták le, miután a bíró egy elég fura ítélettel kiállította Vanja Milinkovic-Savicot, a vendégek kapusát.

Az egész a 75. percben kezdődött, amikor a játékvezető időhúzásért sárgát adott Milinkovic-Savicnak, miután a hálóőr a kirúgás előtt elment egy másik labdáért úgy, hogy már volt egy a pályán. A kapus nem nagyon értette, hogy mi történik, neki is állt szájalni a bíróval, közben pedig dühösen kidobta a kezében tartott labdát a pályán kívülre. 

Ez utóbbi logikus lépés volt, hiszen az imént kapott sárgát a labda behozataláért, de a megmozdulás után 

megkapta a második lapját, és így ki is állíttatta magát.

A második sárgát minden bizonnyal az ún. dissent, azaz a játékvezető szóbeli, vagy mozdulattal történő bírálata miatt kapta a szerb kapus, ami a szabályok alapján amúgy végső soron rendben is van, de ettől még az biztos, hogy rendkívül szigorú, szinte érthetetlen bírói döntés született.

A Román végül ez sem segített, a fennmaradó időben még egy szépítő gólt sem tudtak begyötörni, úgyhogy a forduló végére valószínűleg jócskán le lesznek majd maradva az élbolytól.

sradar

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?