Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Rohamrendőrök védték a Libertadores-elődöntőt szétfújó bírót

2018.10.31. 11:32

2-1-re legyőzte idegenben a brazil Gremiót az argentin River Plate a Libertadores-kupa elődöntőjének visszavágóján. A vendégek győzelmében azonban óriási szerepe volt a bírónak, akit a mérkőzés után rohamrendőrökkel kellett megvédeni a dühös brazil játékosoktól.

A Gremio volt jobb helyzetben a meccs előtt, idegenben ugyanis 1-0-ra győzni tudott az odavágón. Ráadásul a visszavágót is jól kezdték, az első félidő után már vezettek és egészen a 80. percig úgy tűnt, simán meglesz a továbbjutás. Ekkor azonban jött Andres Cunha játékvezető, aki nem nézte vissza a VAR-ral Borre 82. percben kézzel szerzett találatát. 

Bár a kezezés egyértelműnek tűnik, azt a brazil játékosok sem vették észre, és mivel nem volt nagy hiszti, ezért a bíró nem érezte úgy, hogy vissza kellene néznie a találatot. Pedig kellett volna, a közvetítés alatt is többször visszajátszották – furcsa, hogy senki nem szólt a játékvezetőnek.

Pár perccel később már nem volt ezzel probléma, visszanézett egy gyanús esetet és teljesen jogosan ítélt büntetőt a River Plate javára:

A gond ezzel csak az, hogy az első, szabálytalan gól miatt a Gremio kiesett. A büntetőt egyébként a 14. perces hosszabbítás ötödik percében végezték el, a meccs végére pedig annyira kikészültek idegileg a brazil játékosok, hogy rohamrendőrökkel kellett megvédeni a felelőtlenül fújó Andres Cunhát.