Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Eltörték az állkapcsát, kiverték a fogát az éjszakázó szlovák válogatott futballistának

2018.11.04. 18:27

A dunaszerdahelyi DAC honlapjának híre szerint vasárnapra virradó éjjel Pozsonyban brutális támadás érte klub válogatott játékosát, Ľubomír Šatkát.

A 22 éves védőt arcon ütötték, aminek következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Szlovák sajtóhírek szerint a játékosnak eltört az állkapcsa, kitört a foga, felrepedt a szája és komoly zúzódás keletkezett az arcán. Az eset után Šatkát kórházba szállították, ahol CT-vizsgálaton esett át, ez szerencsére nem állapított meg további súlyos következményeket.

A játékost így az ellátását követően hazaengedték, a továbbiakban otthon gyógyul. A lehetséges visszatérésére azonban még sokat kell várni az orvosok szerint, mert a fejpárbajok jó ideig veszélyt jelenthetnek az egészségére. Az előzetes vélemények szerint így idén már nem léphet pályára.

A támadót a helyszínen elfogták, a rendőrség előállította és vádat emelt ellene. 

Šatka  egyike volt azoknak a játékosoknak, akiknek a válogatott összetartás alatti éjszakai kimaradása miatt október elején lemondott tisztségéről a végtelenül csalódott szlovák szövetségi kapitány, Jan Kozak. Egyelőre nincs hír arról, hogy a válogatottnál történt incidensnek volt-e köze a mostani támadáshoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?