Judit
2 °C
7 °C

Tripla, amit körzővel rajzoltak

2018.11.21. 11:04

Koszovóé az egyik legfiatalabb futballválogatott a világon, a FIFA nem rég ismerte el, de az egyik leggyorsabban fejlődő is lesz, mert olyan játékosai vannak, mint például Arber Zeneli.

A 23 éves, koszovói albán származású középpályás Svédországban született, hat éven át játszott a svéd U-csapatokban, de aztán szülei hazájának csapatát választotta. 2016 ősze óta koszovói válogatott, 12 meccsen 6 gólnál jár. És mind a hatot 2018-ban lőtte, ebből hármat kedd este Azerbajdzsánnak, Nemzetek Ligája-meccsen.

Nem igazán üres kapura passzolt lesipuskásgólok voltak, Zeneli egyik lövését sem bízta a véletlenre, sőt kettőnél még a védőt is meg kellett vernie, aztán kedvenc helyére, a bal alsóba csavarta a labdát.

Olyan pontos volt, mint egy sebész, és nem mellékesen elképesztően elegáns. Az első, a második és a negyedik gólt szerezte, de csak a másodiknál hozták ziccerbe. Azt is kifogástalanaul oldotta meg. 4-0-ra győztek, simán nyerték is NL-csoportjukat, feljebb jutottak.

Zeneli született 10-esnek tűnik, 2016 eleje óta Hollandiában, a Heerenveenben futballozik, de ezt a jobblábat látva meglepő, ha január végén - vagy maximum a nyár után - is ott lesz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?