Paulina
21 °C
36 °C

A River Plate nyerte a Libertadores-kupát

2018-12-09T222608Z 1589628768 RC1A6B5C34C0 RTRMADP 3 SOCCER-LIBE
2018.12.09. 23:46 Módosítva: 2018.12.09. 23:55

A River Plate nyerte a Libertadores-kupát, miután az idén több okból is rendhagyó döntő visszavágóján 3-1–re verték a szintén argentin Boca Juniors csapatát.

A meccset a Boca kezdte jobban, több helyzetük is volt, de hamar nagyon kiegyenlítetté vált a játék. A 44. percben így is a Boca szerzett vezetést, egy remek kontra végén Benedetto került szembe a kapussal, és nem is hibázott.

A második félidőben aztán szépen lassan fölénybe került a River Plate, a 68. percben pedig egy gyönyörű akció végén egyenlített a "hazai" csapat, szépen passzolták ki a Boca védelmét, az akció végén pedig Pratto bombázott a kapuba.

A rendes játékidőben több gól már nem esett, így jöhetett a hosszabbítás, aminek rögtön az elején volt már izgalom, Wilmar Barios ugyanis teljesen feleslegesen megtaposta Palaciost, amiért kapott egy sárgát, aztán rögtön egy pirosat is, mert korábban összeszedett már egy lapot.

A Boca így emberhátrányba került, és ugyan ráadás első félidejét még kibekkelték, a másodikban már nem volt szerencséjük: a River addig passzolgatott a Boca tizenhatosa előtt, míg Quintero szabadon maradt, ezt pedig ki is használta a kolumbiai, és óriási gólt lőtt.

A Boca ezzel szinte teljesen kilátástalan helyzetbe került, de nem adták fel, még úgy sem, hogy közben Gago is megsérült. El is hagyta a pályát, cserélni viszont már nem tudtak, úgyhogy a kapujából kimozgó Andradával rohamozták az ellenfél kapuját.

A végjátékban úgy tűnt, hogy össze is jön a csoda, de Leonardo Jara egyenlítőnek szánt lövése a kapufáról kifelé pattant, az utána következő szögletekből pedig végül a Boca kapott gólt, a River ugyanis labdát szerzett, Pity Martínez pedig élete egyik legkönnyebb gólját lőhette be az üres kapura.

Végül 5-3–as összesítéssel győzött a River Plate, ami így negyedszer nyerte meg a Libertadores-kupát.

A meccs odavágóját egyébként közel egy hónapja rendezték a Boca otthonában, de hiába vezetett kétszer is a hazai csapat, a River mindkétszer egyenlíteni tudott, így 2-2 lett a vége. A visszavágó november 24-én lett volna, de a meccset el kellett halasztani, miután a River Plate szurkolói a találkozó előtt rátámadtak a Boca buszára.

A meccset eredetileg másnap játszották volna, de végül újra elhalasztották, egy későbbi döntés értelmében pedig kiderült, nem Argentínában fogják majd lejátszani. Itt jött aztán képbe a Real Madrid, a csapat ugyanis felajánlotta a Bernabéut a meccs helyszínéül, végül pedig tényleg itt játszották le a meccset.