Zidane elővarázsolta a meccs emberét jobbhátvédben

2018.05.13. 14:42

Carvajal sérülése után Zidane a védelem jobb oldalára a marokkói Achraf Hakimit tette, aki már Madridban született, de a hazáját fogja képviselni a világbajnokságon. Látva a szombat esti formáját, nem kizárt, hogy a vb egyik nagy felfedezettje lesz.

A duplázó Gareth Bale mellett ugyanis a 19 éves Achraf volt a Real egyik legjobbja, még csak nem is gólja miatt.

Ő lőtte ugyan a negyedik madridi gólt, de a Celta kapusa benne volt kicsit, a sarkáról pattant a kapuba.

Achraf gólja a Celta ellen

A felfutásai, beadásai élményszámba mentek, örökös veszélyt jelentettek, nem tudták a lépést tartani vele, és ezzel a sebességgel is biztonságban volt nála a labda.

Ha Carvajal nem épülne fel a BL-döntőre, Zidane bátran hozzányúlhatna, a liverpooli csatárokkal (Mané, Firmino, Szalah) a futóversenyben biztosan felvenné a versenyt.

A Bayern ellen még nem merte betenni a BL-elődöntőre, alighanem a tét miatt.

A kilencedik meccsét játszotta, ezen egyébként a második gólját lőtte az idei szezonban, és könnyen lehet, hogy így is elmegy kölcsönbe valahová, mert a posztján épp Carvajal van.

A Whoscored statisztikái szerint 9-esre játszott, ami figyelemfelkeltő ilyen életkorban.

Mondjuk a marokkói válogatottban megfordult már a védelem bal oldalán is - az Elefántcsontpart elleni fontos selejtezőben -, lehet, hogy a bal lábát is tökéletes használja.

A Real a vasárnapi esti madridi szezonzáróján az utolsó negyedórában négy saját nevelésű játékossal állt fel. Achraf mellett Nacho, Lucas Vazquez, Borja Mayoral jelezte, nemcsak jelene, jövője is van a csapatnak. 

Achraf