Megint a VAR segítette ki a Realt

2019.02.24. 23:18

A Real Madrid a Levante vendégeként lépett pályára a spanyol La Liga 25. fordulójának vasárnapi játéknapján. A mérkőzés egyértelmű favoritja volt a madridi klub, de csak óriási szerencsével és a videóbíró közreműködésével sikerült megverni a bajnokság 13. helyezettjét. 

Közel sem úgy alakult a mérkőzés, ahogy a Real Madrid várta. Már az első perctől kezdve agresszíven és nagyon veszélyesen játszott a Levante, az első félidőben Roger kétszer is eltalálta a kapufát, de Robert Pier is kihagyott két ordító helyzetet. Simán vezethetett volna a hazai csapat 2-3 góllal, ehelyett a 43. percben Bardhi összehozott egy büntetőt a madridiaknak, Benzema pedig magabiztosan értékesítette a lehetőségét.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, csak ezúttal jött a Levante-gól, Roger talált be a 60. percben. 

Ezután sem kapta magát össze a Real, a Levante sokkal közelebb járt a gólhoz. A csereként pályára lépő Cheick Doukouré viszont összehozott még egy büntetőt a fővárosiaknak, miután irdatlan nagyot rúgott Casemiro sípcsontjába.

Az esetet megnézték a videóbíróval, és bár a felvételek alapján nem volt teljesen egyértelmű, eltalálta-e a Real játékosát, így is 11-est rúghatottak a vendégek. A Benzema helyére beálló Bale állt a labda mögé és a franciához hasonlóan ő sem hibázott.

A folytatásban több gól már nem volt, így 2-1-re győzött a Real Madrid. 

Öf

A vasárnapi eredmények:

  • Leganes - Valencia 1-1
  • Atletico Madrid - Villarreal 2-0
  • Valladolid - Betis 2-0
  • Levante - Real Madrid 1-2