A Rayo 22 év után legyőzte a Real Madridot

2019.04.28. 23:13 Módosítva: 2019.04.28. 23:26

A spanyol bajnokság 35. fordulójában a Real Madrid a szomszédos Rayo Vallecanóhoz utazott, Zinedine Zidane kezdőcsapata a csütörtöki, Getafe elleni 0-0 után 8 helyen változott. Nem volt például Karim Benzema, aki a napokban megsérült, izomproblémával dőlt ki néhány hétre.

Ő lőtte a csapat utóbbi nyolc gólját, és így maradt ez a lefújás után is, ugyanis a Rayo 1-0-ra győzött. A 23. percben Vallejo rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, a bíró visszanézte, és büntetőt ítélt videóról. Embarba berúgta, 1-0.

A meccs jellemzője az volt, mint a Getaféban látottnak négy napja: aki nem tudta volna, melyik a Real a két pályán lévő csapat közül, soha nem találta volna ki – mindkettő kábé ugyanúgy játszott, a Real egyáltalán nem volt fölényben a meccsen.

Zidane-ék így már 180 perce nem lőttek gólt, ez a második veresége az edzőnek a visszatérése óta, 8 meccsből bukott el kettőt és volt két döntetlenje is, idegenben még nem győzött. A Madrid harmadik a bajnokságban, de már 9 pontra van az Atlético Madridtól és 18-ra a már bajnok Barcelonától.

A Rayo 1997 után verte újra a Realt, és teper a bent maradásért, bár az szinte lehetetlen, mert 6 pontra van az első nem kiesőtől három meccsel a vége előtt. De legalább az utolsó helyről elmozdultak.

a