Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jön a vb, nagyüzemben irtják az oroszok a kóbor kutyákat

2018-05-18T233942Z 124317579 UP1EE5I1TQ65G RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.06.12. 09:32

Csütörtökön kezdődik Oroszországban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság, aminek kezdetére az orosz kormány több kozmetikai intézkedést is kezdeményezett, hogy az országba látogató turisták szebb képet kapjanak a városokról. Ezek keretében megtisztítják az utcákat, lefestenek régi épületeket, elköltöztetik a forgalmas helyekről a hajléktalanokat,

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Jön a vb, nagyüzemben irtják az oroszok a kóbor kutyákat

Külön iparág épült az oroszoknál a kóbor állatok befogására és elpusztítására.

590 · Jun 12, 2018 09:32am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

és ipari szinten irtják a kóbor állatokat a vb-meccseket rendező városokban.

Emiatt természetesen óriási a felháborodás Oroszországban, több híres orosz színész is felszólalt az ügy ellen, egy petíciót pedig 1,8 millióan alá is írtak, de a kóbor állatok – többségében kutyák – befogása és elpusztítása nem áll meg, írja orosz forrásokra hivatkozva a Deadspin.

Részben azért sem, mert az állatbefogás jövedelmező üzlet Oroszországban, Jekatyerinburg például csak 2017 decemberében közel 150 millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy cégnek, hogy fogjon be 4500 kutyát. A városok által leginkább állami cégeknek osztott szerződések egyébként darabszámra fizetnek a befogott, majd elaltatott állatok után.

A gyakorlat nem új keletű az oroszoknál, Szocsiban, a 2014-es téli olimpia előtt is gondot okoztak a kóbor kutyák, amelyek többségét a helyszínen, mérges nyilakkal ölték meg, majd gyűjtötték be.

(Borítókép: Kóbor kutyák Szocsiban 2018. május 18-án, háttérben az egyik vb-helyszín, a Fist Stadion – fotó:  Kazbek Basayev / Reuters)