Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Putyin odatelefonált az 5-0 után

2018-06-14T154150Z 1110845013 RC1AEA5E3350 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
2018.06.14. 19:37

Taps fogadta az orosz futballválogatott edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot és a meccs emberének választott Gyenyisz Cseriszevet a nyitómeccsen elért 5-0-s győzelem után. 

A sajtótájékoztató elején még telefonáló szövetségi kapitány, Csercseszov elárulta,

Vlagyimir Putyin személyesen hívta fel a győzelem miatt, és sok sikert kívánt neki a folytatásra. 

A folytatásról (Egyiptom, Uruguay jön még nekik a csoportban) egyébként azt mondta, hogy a három pont megszerzése után továbbra is abban kell gondolkodni, hogy minden egyes pontra szükség lesz. Kezdtek már jól, aztán mégsem jutottak tovább. Csapata játéka azért is tetszett neki, mert éretten és fegyelmezetten futballoztak végig.

Azon azért láthatóan fennakadt egy kicsit, amikor az angol újságíró a vb-s csapatok közül a világranglistán legalacsonyabban rangsorolt válogatottként utalt rájuk. 

Az első félidőben megsérült Dzagojevről pontosat még nem tudott ő sem, de nem tűnik túl biztatónak a helyzet, az sincs kizárva, hogy az egész vb-ről kidőlt. 

A csereként beállt, a meccsen kétgólos Cserisev arról beszélt, nem is talál szavakat egy ilyen győzelem után. "Különösen hálás vagyok a családomnak, mert a karrierem alatt elszenvedett sérüléseim miatt sokszor nehéz helyzetben voltak" - mondta. A támadó szerint itt nem fognak leállni, nyomják tovább ezzel a lendülettel. A második góljáról annyit mesélt el, hogy gondolkodni sem volt ideje, gyorsan kellett cselekednie, szerencsére bejött a külsős megoldás.

A szaúdiak spanyol edzője, a korábbi Copa América-győztes Juan Antonio Pizzi érthetően el volt kenődve az ötgólos vereség után: „Nem tudom, hogy az első meccs és hogy a házigazdák ellen kellett játszanunk, szóval hogy ez volt-e az oka, hogy ekkora vereségbe szaladtunk bele, de nem így terveztük. Az ellenfélnek nem kellett megerőltetnie magát, hogy ennyivel nyerjen.”

Tartotta magát ahhoz, hogy a KO-tól függetlenül felkészülve érkeztek a tornára. „Mindenkit kielemeztünk, az oroszokat is. Tudtuk, hogyan fognak játszani. Nem leptek meg minket, inkább a mieink gyenge teljesítményéről van szó.” 

Pizzi azt ígérte, a következő meccsen jóval összeszedettebben fognak majd futballozni, és pozitívan állnak a folytatáshoz.  

(Borítókép: Csercseszov a meccsen - fotó:  Carl Recine / Reuters)