Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Tabárez a mankót is eldobta a győztes gólnál

2018.06.15. 17:19

Uruguay egy utolsó pillanatban fejelt góllal győzte le Egyiptomot. Nagy csata volt, az egyiptomi kapus lett a mezőny legjobbja, de a végén csak érvényesült a papírforma. Főleg úgy, hogy az afrikai csapat legjobbja, Mohamed Szalah a kispadon nézte végig a meccset.

A 90. percben José Gímenez, az Atlético Madrid védője fejelte a győztes gólt. Az ünneplésben Oscar Tabarez, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya is részt vett, pedig iszonyatos fájdalmak gyötrik, az úgynevezett Guillain-Barre szindrómában szenved.

Ez egy nagyon ritka és súlyos betegség, amely az idegrendszert támadja meg, amelynek a következtében, főleg a végtagokban okoz zsibbadásos, gyengeségi fájdalmat, de a légzést és a nyelést is veszélyeztetheti. A mozgás nagyon nehézkessé válik, súlyosabb esetben akár bénulást is okozhat.

A szakembernél 2016-ban diagnosztizálták a kórt, az első időben még tolószékbe is kényszerült, de feltett szándéka volt, hogy visszatér a pálya mellé.

„Abszolút nincsenek fájdalmaim, a mozgás kicsit nehezemre esik, de ttől függetlenül jól érzem magam.” - mondta még két éve Tabarez, aki egy időre, éppen a betegsége miatt fel is hagyott a napi munkával.

Az orvosok szerint az oroszországi vb előtt fokozatosan javult az állapota, de azt tanácsolták neki, hogy mankó mindig legyen nála. Tabarez ezt dobta félre, amikor a 90. percben Gímenez befejelte a nagyon fontos, három pontot érő gólt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?