Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Az orosz törvényhozás elé került, hogy ne lehessen szidni a futballválogatottat

2018.06.15. 12:55

Jobban nem is időzíthetett volna az az orosz parlamenti képviselő, aki a futballválogatotton való gyalázkodást törvényben tiltaná meg. A törvényjavaslat hamarosan a parlament elé kerül – írta a Komszomolszkaja Pravda.

Vitalij Milonov szerint persze aggodalomra semmi ok: kritizálni ezután is lehetne a nemzeti tizenegyet. „A játékosaink még ki se mentek a pályára, de már mocskolták őket. A futballisták nem tehetnek minden alkalommal egyenként feljelentést a rendőrségen. Ők az államunkat képviselik. Vagyis azok a semmirekellők, akik besározzák a válogatottat, az országunkat gyalázzák meg” – mutatott rá a törvényjavaslat kidolgozója a futball és az állam mindig is létező sajátos kapcsolatára.

10 ezer rubeles büntetést szabhatnának ki a gyalázkodásért, de hogy pontosan mit jelent a gyalázkodás, az a nyilatkozatból nem derült ki – a törvénytervezet viszont állítólag a lap birtokában van. Szemjon Szlepakov gúnyos dala szerinte például a határon van, de mivel a humorista sok sikert kívánt a csapatnak, ezért talán belefér. 

2018-06-14T191908Z 1935423214 RC16554669A0 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
Fotó: Sergei Karpukhin

„Futballistáink, legyenek bármilyenek, a mieink. Erre mifelénk valamiféle nyomoroncok huhoghatnak rájuk. Ezzel teljesen elveszik a lelkesedésüket. És ha a mi futballistáink kikapnak, akkor azok tehetnek róla, akik gyalázták a fiúkat” – mondta Milonov, még az 5-0-ás győzelem előtt.

Így az nem derült ki, hogy cserébe a győzelem is a szurkolók érdeme-e, nem pedig a futballistáké.

A törvény egyébként kifejezetten a futballistákra vonatkozna, például a jégkorong-válogatottra valamiért nem, igaz, ők néha olimpiát és világbajnokságot is nyernek. 

Itthon is védje törvény a válogatott becsületét?

 • 1442
  Nem a gyalázkodást, hanem a vereséget kell törvényileg betiltani
 • 1043
  Ha törvény kéne erre, na az volna a játékosoknak is a legnagyobb gyalázat
 • 471
  De miért csak a válogatott? Van egy klubcsapat, amit én szintén így védenék
 • 363
  Igen, elszomorító, hogy a meccs után egyesek még szavakkal is földbe döngölik fiainkat!