Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Az orosz törvényhozás elé került, hogy ne lehessen szidni a futballválogatottat

2018.06.15. 12:55

Jobban nem is időzíthetett volna az az orosz parlamenti képviselő, aki a futballválogatotton való gyalázkodást törvényben tiltaná meg. A törvényjavaslat hamarosan a parlament elé kerül – írta a Komszomolszkaja Pravda.

Vitalij Milonov szerint persze aggodalomra semmi ok: kritizálni ezután is lehetne a nemzeti tizenegyet. „A játékosaink még ki se mentek a pályára, de már mocskolták őket. A futballisták nem tehetnek minden alkalommal egyenként feljelentést a rendőrségen. Ők az államunkat képviselik. Vagyis azok a semmirekellők, akik besározzák a válogatottat, az országunkat gyalázzák meg” – mutatott rá a törvényjavaslat kidolgozója a futball és az állam mindig is létező sajátos kapcsolatára.

10 ezer rubeles büntetést szabhatnának ki a gyalázkodásért, de hogy pontosan mit jelent a gyalázkodás, az a nyilatkozatból nem derült ki – a törvénytervezet viszont állítólag a lap birtokában van. Szemjon Szlepakov gúnyos dala szerinte például a határon van, de mivel a humorista sok sikert kívánt a csapatnak, ezért talán belefér. 

2018-06-14T191908Z 1935423214 RC16554669A0 RTRMADP 3 SOCCER-WORL
Fotó: Sergei Karpukhin

„Futballistáink, legyenek bármilyenek, a mieink. Erre mifelénk valamiféle nyomoroncok huhoghatnak rájuk. Ezzel teljesen elveszik a lelkesedésüket. És ha a mi futballistáink kikapnak, akkor azok tehetnek róla, akik gyalázták a fiúkat” – mondta Milonov, még az 5-0-ás győzelem előtt.

Így az nem derült ki, hogy cserébe a győzelem is a szurkolók érdeme-e, nem pedig a futballistáké.

A törvény egyébként kifejezetten a futballistákra vonatkozna, például a jégkorong-válogatottra valamiért nem, igaz, ők néha olimpiát és világbajnokságot is nyernek. 

Itthon is védje törvény a válogatott becsületét?

 • 1442
  Nem a gyalázkodást, hanem a vereséget kell törvényileg betiltani
 • 1043
  Ha törvény kéne erre, na az volna a játékosoknak is a legnagyobb gyalázat
 • 471
  De miért csak a válogatott? Van egy klubcsapat, amit én szintén így védenék
 • 363
  Igen, elszomorító, hogy a meccs után egyesek még szavakkal is földbe döngölik fiainkat!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?