Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Anglia valahogy átlépte saját árnyékát: 2-1

2018.06.18. 22:20
A jelentős, korábbi érmes európai országok közül Anglia kezdte el utoljára az oroszországi világbajnokságot, és ha keservesen is, hozta a kötelezőt. Ezen a vb-n ez sem kevés, mert csak a franciáknak, a belgáknak és nekik sikerült eddig.

Gareth Southgate csapata elsőre nem is kapott nehéz ellenfelet, mert Tunézia 1978-ban nyert utoljára vb-meccset. Általában egy döntetlennel fejezték be a csoportot.

A 3-5-2-es felállással álltak fel az angolok, ahogy az előkészületi meccseken is, és az első 20 percben jó volt nézni a játékukat.

Megvolt a lendület, mindkét szélen volt sebesség, folyamatosan alakították ki a helyzeteiket. Hasszen kapusnak háromszor is nagy bravúrral kellett mentenie, amíg a pályán volt az első negyedórában. Igaz egyszer hiába ütötte ki Stones fejesét a kapufa mellől, Kane a kipattanót közelről bevágta.

Az első kisebb zavar az angol védelemben a 27. percben keletkezett, de akkor szögletre tudtak menteni egy lövés után.

A 33. percben aztán a játékvezető váratlanul, de teljesen jogosan tizenegyest ítélt. Walker gondolta úgy, hogy végez egy kaszáló mozdulatot, ezzel Fahr al-din Júszefet vágta fülön ártalmatlan helyzetben. A csatár körül három védő állt, esélye sem lett volna a labda megjátszására.

A mozdulat teljesen felesleges volt, a bíró, a kolumbiai Roldán jó szögben állt, azonnal ítélt, és mint később kiderült, a videón is azt látták, amit ő.

Szászi nem túl meggyőzően futott neki, de pontosan helyezte a jobb alsóba a labdát, így ha Pickford érinteni is tudta, kiütni már nem. (Többször kapura sem lőttek.)

A félidő hátralévő részében a szerencse is az afrikaiakkal volt, egy nagy kavarodás után a gólvonalról mentettek a védők. Voltak hárman is, valahogy kicsúsztatták, Sterling pedig nem úgy visszahúzni, hogy veszélyes legyen.

Aztán Lingaard, amikor már eltette a kapus mellett a labdát, a kapufa nem segített rajta.

A második félidőben az addig ötletesen játszó Anglia ugyanolyan ötlettelen sivárságra váltott,

mint 4 éve, amikor még a csoportot sem élte túl. Eltűnt a sebesség, a tervszerűség, kaptak néhány szabadrúgást veszélyes helyről, de ezekből sem sikerült veszélyes lövést elereszteni.

A 83. percben Stones jött megint előre, a kapus azonban elütötte előle a labdát. Nagy ütközés volt, de második kapusát már nem veszítette el Tunézia.

Anglia a legutóbbi kilenc meccsén maximum egy gólt lőtt a vb-n, ez a sorozat már a rendes játékidőn túl megszakadt.

A 91. percben egy jobb oldali szöglet után Maguire fejéről továbbcsúszott a labda, Harry Kane jó helyen volt, és a kapu jobb oldalába juttatta a labdát.

Anglia hozta a kötelezőt, Kane még a rajt előtt azt nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretnék kiengesztelni a szurkolókat, akiknek 2016-ban csalódást okoztak. Rá nem lehet panasz, ő lett a meccs embere is.

harry kane

Ebben az interjúban arról is beszélt, mennyire jó lenne eljutni az elődöntőig. Most egy lépést tettek afelé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?