A horvátok megalázták, a szakadék szélére lökték Argentínát: 3-0

2018.06.21. 21:53 Módosítva: 2018.06.21. 21:53

Vaskos meglepetésre, de teljesen megérdemelten Horvátország 3-0-ra legyőzte Argentínát a D csoport második fordulójában, amivel már biztosították a helyüket a nyolcaddöntőben, és jó eséllyel elkerülik a franciákat.

Az argentinok lavinája Wilfredo Caballero kapus hihetetlen hibája után indult el, de a horvátok végig sokkal jobban futballoztak, Messit, Higuaínt, Agüerot egész egyszerűen lefutballozták.

Az online közvetítést itt tekintheti meg.

Az első félidőben hiába próbálta az argentinok mestere, Jorge Sampaoli 3-4-3-as hadrenddel csatába küldeni a játékosokat - di Mariát kihagyta például -, a dolog fordítva sült el. A horvát válogatott gyakorlatilag teljesen megfojtotta Messiék játékát. Már az ötödik percben vezethetett volna Horvátország, ha Ivan Perisic jobban céloz. Nem jött be a három védős játék, több alkalommal is hihetetlenül bizonytalanok voltak.

aaaaa

A másik oldalon a horvátok agresszív, néha a szabálytalanságot súroló játékukkal sorra alakíthatták ki a helyzeteket. Mario Mandzukic kihagyta a kihagyhatatlant, az ötös sarkáról, csukafejessel nem sikerült még kaput találnia sem.

Az argentinok Enzo Pérez lövéseivel veszélyeztettek. Egyszer a felső kapufán csúszott végig a labda, majd az üres kaput sem sikerült eltalálnia. Akkor még nem sejtettük, az volt a legnagyobb helyzetük.

Lionel Messi teljesen beleveszett a mezőnybe. A Barca sztárjának első félidei statisztikája is sok minden elárult: 15 labdaérintés és mindössze két sikeres csel, kapura lövés nulla. Agüero pedig az első félidő utolsó 21 percében labdához sem tudott érni.

A második félidő legelején Agüero kapura rúgott, először a meccsen, aztán olyan történt, amit válogatott meccsen is ritkán látni, nemhogy világbajnokságon.

Caballero, az argentinok kapusa egy könnyű hazaadást nem tudott kirúgni, felpörgette a labdát, Rebic pedig kapásból, fordulásból, ösztönből, nagy erővel vágta a kapuba.

A horvátok szép akciókkal veszélyeztettek, a 80. percben pedig eldőlt minden. Luka Modric forgolódott a labdával a tizenhatos előtt, tolt egyet rajta, majd jobbal hatalmas gólt rúgott a kapu bal oldalába. Caballero érintette, de kitolni nem tudta.

A végére pedig egy egészen megalázó gól jött, amelyet a Barca-játékosa rúgott be. Ez a gól érzékletesen és tökéletesen mutatta mind a horvátok, mind az argentinok tornán mutatott eddigi játékát.

Világbajnokság, D csoport, 2. forduló

  • Argentína-Horvátország 0-3 (0-0)
  • Gólszerző: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (92.)


  • Tippek
  • Biztosítás