Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A vb asszisztja a dánoknál, újabb videós 11-es az ausztráloknál

2018.06.21. 16:10

Dánia győzelemmel, Ausztrália vereséggel jött a két csapat második csoportmeccsére, utóbbinak kellettek volna jobban a pontok a C csoportban. Mégis 8 perc múlva már a dánok vezettek.

Zseniális góllal: Nicolai Jörgensen ügyesen vett át jobbal egy labdát a 16-oson belül, fél szemmel látta, hogy ebben a pillanatban Eriksen mögötte megindul a tizenhatosra, ezért jobbal maga mögé, de Eriksen elé pörgette vissza: annyira tökéletes passz volt, hogy a labda szinte belőtte önmagát, Eriksen dropból, ballal bombázott a léc alá. 1-0.

rad

A spanyol Mateu Lahoz bíró továbbengedte a játékot, de a videóbíró hamar a fülére szólt. A spanyol ligából jól ismert bíró videózott, majd a büntetőpontra mutatott. Szigorú volt - mint mindig a kritikus esetekben -, Poulsen karja fent volt, de a fejes egyrészt nem volt túl erős, másrészt a vonalon a kapus és két védő várta, harmadrészt egy méterről stukkolták rá.

A büntetőt Jedinak a bal alsóba helyezte, nem adott esélyt Schmeichelnek, 1-1. Az ausztrálok második meccsükön második videóbírós tizenegyesgóljukat szerezték, akcióból még nem találtak be.

A szünet után újra a dánok indultak meg a gólért, maga Poulsen, akit fél méterrel a tizenhatos előtt akasztottak. A labda Jörgensenhez gurult, ő letette Pione-Sistónak, a csatár rálőtte de a labda megpattant egy védőn, és kiment szögletre.

Mateu Lahoz a Poulsen-faultért járó szabadrúgást nem fújta be, de még a napnál világosabb szögletet sem vette észre, kirúgást ítélt.

Tíz perc múlva alakult ki a következő lehetőség, az ausztrálok keresztbeívelték a labdát, Schmeichel kissé szerencsétlenül mozdult ki, és csak beleütni tudott. Épp Leckie elé, aki az ötös sarkáról keresztberúgta a labdát, amit az ötös túlsarkán sikerült kivágnia egy dánnak.

Mooy lövése a 70.-ben bivalyerős volt, de úgy egy méterrel a kapu fölött süvöltött el.

A dánok igyekeztek támadni, az ausztrálok rendre megkontrázták őket, veszélyesen és sikertelenül.

A 88.-ban még két ausztrál lövés ment kapura, Arzani remek kontra végén nullszögből akarta becsavarni, Schmeichel ki is ütötte, az ismétlést Leckie törte el, a földről felpattanó labdát a kapus nyújtózva, ám simán fogta.

rad

A 90.-ben Eriksen távolról eresztett meg egy kapást jobbal, lecsúszott, a labda mellécsorgott. Még egy dán kapás ment kapura a legvégén, de ezt meg könnyű volt védeni.

Maradt az 1-1-es végeredmény, Dánia 4 ponttal a csoport élére állt, az ausztrálok megszereték első pontjukat, amivel életben maradtak. Nagy harc lesz a továbbjutásért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?