Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A vb asszisztja a dánoknál, újabb videós 11-es az ausztráloknál

2018.06.21. 16:10

Dánia győzelemmel, Ausztrália vereséggel jött a két csapat második csoportmeccsére, utóbbinak kellettek volna jobban a pontok a C csoportban. Mégis 8 perc múlva már a dánok vezettek.

Zseniális góllal: Nicolai Jörgensen ügyesen vett át jobbal egy labdát a 16-oson belül, fél szemmel látta, hogy ebben a pillanatban Eriksen mögötte megindul a tizenhatosra, ezért jobbal maga mögé, de Eriksen elé pörgette vissza: annyira tökéletes passz volt, hogy a labda szinte belőtte önmagát, Eriksen dropból, ballal bombázott a léc alá. 1-0.

A spanyol Mateu Lahoz bíró továbbengedte a játékot, de a videóbíró hamar a fülére szólt. A spanyol ligából jól ismert bíró videózott, majd a büntetőpontra mutatott. Szigorú volt - mint mindig a kritikus esetekben -, Poulsen karja fent volt, de a fejes egyrészt nem volt túl erős, másrészt a vonalon a kapus és két védő várta, harmadrészt egy méterről stukkolták rá.

A büntetőt Jedinak a bal alsóba helyezte, nem adott esélyt Schmeichelnek, 1-1. Az ausztrálok második meccsükön második videóbírós tizenegyesgóljukat szerezték, akcióból még nem találtak be.

A szünet után újra a dánok indultak meg a gólért, maga Poulsen, akit fél méterrel a tizenhatos előtt akasztottak. A labda Jörgensenhez gurult, ő letette Pione-Sistónak, a csatár rálőtte de a labda megpattant egy védőn, és kiment szögletre.

Mateu Lahoz a Poulsen-faultért járó szabadrúgást nem fújta be, de még a napnál világosabb szögletet sem vette észre, kirúgást ítélt.

Tíz perc múlva alakult ki a következő lehetőség, az ausztrálok keresztbeívelték a labdát, Schmeichel kissé szerencsétlenül mozdult ki, és csak beleütni tudott. Épp Leckie elé, aki az ötös sarkáról keresztberúgta a labdát, amit az ötös túlsarkán sikerült kivágnia egy dánnak.

Mooy lövése a 70.-ben bivalyerős volt, de úgy egy méterrel a kapu fölött süvöltött el.

A dánok igyekeztek támadni, az ausztrálok rendre megkontrázták őket, veszélyesen és sikertelenül.

A 88.-ban még két ausztrál lövés ment kapura, Arzani remek kontra végén nullszögből akarta becsavarni, Schmeichel ki is ütötte, az ismétlést Leckie törte el, a földről felpattanó labdát a kapus nyújtózva, ám simán fogta.

A 90.-ben Eriksen távolról eresztett meg egy kapást jobbal, lecsúszott, a labda mellécsorgott. Még egy dán kapás ment kapura a legvégén, de ezt meg könnyű volt védeni.

Maradt az 1-1-es végeredmény, Dánia 4 ponttal a csoport élére állt, az ausztrálok megszereték első pontjukat, amivel életben maradtak. Nagy harc lesz a továbbjutásért.