Szilvia
5 °C
16 °C

Két cselért megérte nézni a francia-peruit

2018.06.21. 19:19

Nem játszottak jól, de nyertek a franciák Peru ellen, ezzel Oroszország és Uruguay után harmadik csapatként bejutottak a nyolcaddöntőbe. A gólszerző Kylian Mbappé mellett talán a balhátvéd Lucas Hernández volt a franciák legjobbja, aki – amikor éppen támadtak – bátran ment fel a perui kapu elé. Az első félidőben volt két lövése is közvetlenül Mbappé gólja előtt, a másodikban pedig bohócot csinált a perui védelemből.

Előbb André Carrillo pattant le róla, ahogy a labdát fedezve kapu felé fordult, majd egy lefordulós csellel két újabb védőt hagyott maga mögött.

Végül a szélre passzolt Paul Pogbának, aki a maga kis csele után egy szögletet hozott össze – az sem volt rossz, de sajnos csak ezt, ismételték meg utána, Hernández miniszólóját nem.

Carrillo ellen talán az is hajtotta, hogy stílusosan törlesszen a perui kilencedik perces megkerülős cseléért.

A 22 éves Hernández gyerekkora óta Madridban él, eleinte a Rayo, majd az Atlético Madrid akadémiáján fejlődött, 2014 óta az Atlético felnőtt csapatában játszik, első felnőtt francia válogatottságát 2018-ban szerezte.

hern

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?