Aliz
6 °C
14 °C

Mexikó: kettőből kettő az 50. Chicharito Hernandez-góllal

2018-06-23T163311Z 913208651 RC1CD7066B70 RTRMADP 3 SOCCER-WORLD
2018.06.23. 19:11

Amilyen gyenge volt az első félidő a Dél-Korea-Mexikó meccsen az F csoportban, olyan jó a második.

20 percen át szinte semmi nem történt, akkor jobbösszekötőben a tottenhames Szong lépett ki, visszacsel után lőtt, blokkolták, a kipattanót rátűzte, azt is blokkolták, az újabb kipattanót - már a 16-oson kívülről - mellérúgta.

rad

A 24. percben óriási butaságot csinált a koreai Jang, egy nem is túl magas beadásba a földön csúszva, felemelt karral beleért. A bíró azonnal megadta a tök jogos büntetőt, a tettes nem is reklamálta.

Carlos Vela állt oda, higgadtan behelyezte, 1-0-ra vezetett Mexikó.

Korea egy Szon-szólóval válaszolt, ami szép volt, de nem lett belőle semmi, mert hosszan tolta meg a labdát, Ochoa kimozdult, és az alapvonalnál elakadt benne a labda.

A szünet után lendült bele igazán a meccs, bár itt is az 58.-ig kellett várni az első lehetőségre: Cuadrado lőtt 16-ről, Cso kitolta a jobb felsőből, nagy védés volt.

Újra Lozano-lövés következett, ezúttal blokkolták, de a 66.-ban már passzolt: 3 a 2-ben kontráztak, balra dobta ki a labdát, Javier Chicharito Hernandeznek. A csatárnak egy védőt még le kellett küzdenie, egy szép visszacsellel megverte, majd jobbal a bal lábára rúgta a labdát, és ez lett a szerencséje: a labda pont annyival emelkedett el a földtől, hogy átrepüljön a kapus kinyújtott lábán. 2-0.

Semmi nem zavarta Mexikót, megzavarták hát magukat, méghozzá a 60.-ban beállt korrekorder, legendás védőjük, Rafa Marquez: röviden tett vissza egy hazaadást, Li lecsapott rá, de Marquez visszaért, és szerelte. Az ismétlésre kijött Ochoa, Jung rácsúszott egy sárgáért.

A kétgólos hátrányban Korea egyre idegesebb volt, Li Szungvó kaphatott volna pirosat, amikor felrúgta a félpályánál Lajunt, de a bíró csak sárgát adott. 

Ám elfogyott az idő, a meccset lefújták, Mexikó győzött. Kettőből kettő, hatpontos a csoportban, Koreának nincs pontja, így már a többiek kezében van továbbjutás szempontjából. A hibátlan Mexikó sem jutott még tovább.

rad

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?