Aliz
6 °C
14 °C

A csecsen vezér szólhat bele Egyiptom összeállításába

2018.06.25. 13:56

Egy Mohamed Szalahhoz közeli forrásra hivatkozva azt írja a CNN, hogy a játékos a válogatottság lemondásán gondolkozik. A Liverpool csatárát állítólag nagyon megviselte a csecsen vezetővel, Ramzan Kadirovval való találkozása után kirobbant botrány.

Szalah a BL-döntőben szerzett sérülése miatt kihagyta az első meccset Uruguay ellen, de az oroszok ellen betalált. Azonban Szalah teljesítménye helyett a vébé vele kapcsolatban leginkább arról szól, hogy megjelent egy rakás fotó, ahogyan Ramzan Kadirovval, Csecsenföld kétes megítélésű vezetőjével találkozik, sőt, a melegeket börtönbe záró, megkínzó vagy éppen legyilkoló kiskirályság vezetője tiszteletbeli csecsen állampolgárnak nevezte ki a játékost.

Az RT orosz hírügynökség videóján azt is látni, hogy Szalah mosolyogva hallgatja Kadirov beszédét egy, az egyiptomi csapatnak tartott vacsorán, ahol aztán egy csecsen zászlót ábrázoló kitűzőt rakott fel a focistának.

A CNN szerint a csatárt megviselte az ügy, mert a futballon kívül nem akar mással foglalkozni, és pláne nem akarja, hogy a személyét politikai célokra használják fel. A CNN megkereste az egyiptomi futballszövetséget is, amelynek illetékesei nem hallottak arról, hogy Szalah a válogatottság lemondásán gondolkodna.

Korábban két német válogatott játékost, Mesüt Özilt és Ilkay Gündoğant is komoly kritika érte, amiért Recep Tayyip Erdoğan török vezetővel fotózkodtak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?