Natália
1 °C
7 °C

Rossz zokniért 19 millió, neonáci molinóért 2,7 millió

2018.07.13. 19:33

Különböző okok miatt elég sok büntetést osztott ki a FIFA az egyes válogatottak szövetségei ellen az idei világbajnokságon, a súlyozást viszont valahogy nem sikerült belőnie a nemzetközi szövetségnek, a fizetendő büntetések mértéke legalábbis erről tanúskodik.

Amikor az orosz szurkolók egy neonáci molinót raktak ki az Uruguay elleni csoportmeccsükön, a FIFA 2,7 millió forintnak megfelelő csekket küldött az orosz szövetségnek.

A mexikói szövetség másfélszer ekkora büntetést kapott, amiért a szurkolóik a csoportkörből továbbjutást ünnepelve üres söröspoharakat dobáltak a pályára.

A szerb szövetség az oroszénál kétszer nagyobb büntetést kapott a szurkolók politikai tartalmú molinójáért.

A marokkói szurkolók rendbontásáért már 18 millió forintnak megfelelő összegű büntetés járt, pontosan annyi, amit az angolok fizethettek, amiért három játékosuk nem megfelelő zoknit viselt a Svédország elleni negyeddöntőn. A három vétkes Dele Alli, Raheem Sterling és Eric Dier voltak, a szövetség számára rendszeresített Nike-zokni fölött ugyanis egy kevésbé csúszó, így nem elmozduló Trusox márkájú zoknit viseltek.

A hivatalos indoklás szerint az angolok a FIFA média- és marketingszabályzata ellen vétettek a nem engedélyezett felszerelés viselésével. A büntetés ellen nem, annak súlya ellen viszont fellebbeztek az angolok. Hasonló okból (nem engedélyezett felszerelés) pénteken a FIFA a 50-50 ezer frankos, 13,8 millió forintos büntetést szabott ki a horvát és svéd szövetségek ellen.

A FIFA egyébként még ennél is súlyosabb büntetést (kb. 19 millió forint) adott a horvátoknak a Dánia elleni meccsük után, ahol nem a Coca-Cola által gyártott vizet ittak a pályán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?