Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kecskepásztorból vb-döntős csapatkapitány: Luka Modric

2018.07.15. 10:21

Röviddel az Anglia ellen hosszabbításban megnyert világbajnoki elődöntő után egy egészen hihetetlen videó kezdett keringeni Redditen Luka Modricról, a horvátok csapatkapitányáról:

a videó szerint a most 32 éves játékos ötévesen még kecskéket terelgetett a felbomlás előtti Jugoszlávia domboldalaiban, egészen pontosan a mai Horvátországban található Velebit-hegységben.

A videót Pavle Balenovic dokumentumfilmes rögzítette a BBC-nek, azt akarta bemutatni, milyen, amikor a hegyekben dolgozó pásztorok nyájából elragadnak egy-egy állatot a farkasok.

Az 1989, 1990 tájén rögzített felvétel után csak 28 évvel döbbent rá Balenovic, hogy a filmen szereplő ötéves kecskepásztor nem más, mint a horvát csapatkapitány Luka Modric.

A videó leírásában szót is ejt Modricról, illetve a családjáról, de lehet, hogy azt később adta hozzá a 2017-ben felföltött felvételhez, amiről egyébként azt írja, hogy Modric sosem látta, mert csak később jött rá, ki is a pásztorfiú.

A délszláv háború kitörése után Modric Zadarba menekült családjával, így megszakadt a rendező és Modricék között a kapcsolat, Balenovicnak pedig csak a filmet újranézve jutott eszébe, hogy ki is volt az ötéves fiú a kecskék között.