Pongrác
11 °C
27 °C

Fabregasnak nem jött be Monaco

2019.01.21. 16:14

Nem tudni, mi visz egy karrierje célegyenesére forduló, volt világklasszis futballistát arra, hogy a Premier League-ből a francia bajnokság utolsó előtti, kiesőjelöltjéhez szerződjön. Ha Monacóról van szó, akkor persze kicsit jobb a kép, de napjaink sztárfutballistái ugyanazt a luxust Európa - vagy a világ - bármely pontján megkapják. 

Cesc Fabregas két hete cserélte a Chelsea-t a Monacóra, nem tudni, abban lát-e kihívást, hogy benttartsa az alig két éve még bajnok csapatot, esetleg volt klubtársa, a Monaco jelenlegi edzője, Thierry Henry hívta, esetleg más játszott szerepet a döntésében, de eddig a dolog nem igazán jött be.

Első meccsén hoztak egy ikszet Marseille-ből, a második, Fabregas első hazai meccse katasztrofálisan alakult, 1-5 lett. Ráadásul nem is nagycsapat, hanem a Strasbourg ütötte ki őket. Fabregasnak pedig kulcsszerepe volt a vereségben, harmadik kapott góljukat kvázi ő készítette elő, amikor a 16-osukon belül elvették tőle a labdát.

A meccsen duplázó, egy zseniális szólógólt is szerző Ludovic Ajorque szerelte le, aztán bölcsen - és tökéletesen - visszagurított Ibrahima Sissokónak, aki kifordította a jobbost, és lőtt.

De még milyet: a legkisebb erőlködés nélkül, leheletfinoman, mégis erősen csavarta a bal felsőbe a labdát.

Ibrahima Sissoko gólja a Monaco-Strasbourgon

A hátsó kamera káprázatos, van még egy kis Roberto Carlos-utánérzés is benne, ahogy a labda látszólag a tribün huszadik sora felé indul meg, aztán gyönyörűen bekanyarodik a sarokba.

Fabregas tudta, itt el is ment a meccsük, emberhátrányban két gólt már nem hoznak vissza, mezébe temette az arcát, majd fájdalmasan nézett a világba.

Sokkal jobb és vidámabb volt Sissoko arckifejezése, a videón kicsit elmosódik, de a 'pffff, ezt én sem hiszem el' fíling jelent meg a tekintetén.

A Strasbourg ötödik a bajnokságban, a Monaco 19., két pontra van az osztályozós, háromra az első bentmaradó helytől.