Buszbalesetben meghalt a 28 éves cseh válogatott labdarúgó

GettyImages-1038898252
2019.04.29. 08:06

A török élvonalban szereplő Aytemiz Alanyaspor hivatalos közleménye szerint hétfőn hajnalban életét vesztette a klub hússzoros cseh válogatott játékosa, Josef Sural.

A Reuters értesülései szerint a 28 éves cseh labdarúgó hat társával együtt nem az Alanyaspor csapatbuszával utazott haza csapata Kayserispor elleni, 1-1-es döntetlennel végződő idegenbeli bajnoki mérkőzéséről, hanem egy általuk bérelt VIP-kisbuszban. A jármű 5 kilométerrel Alanya város határától balesetet szenvedett, és felborult. A balesetben valamennyi játékos megsérült, hatan könnyebben, Sural sérülései viszont olyan súlyosak voltak, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.

Az életét vesztő játékos nemrégen lett másodszor is apa, újszülött kislányáról két hete osztott meg egy fényképet az Instagram-oldalán.

A Reuters információi szerint a baleset azt követően következett be, hogy a kisbusz sofőrje elaludt a volánnál. A sofőrt a török rendőrség letartóztatta. Rendőrségi forrásokra hivatkozó, hivatalosan nem megerősített hírek szerint Sural a baleset során kirepült a járműből, és fejsérüléseket szenvedett.

A csatárposzton játszó Josef Sural a cseh Brno csapatában nevelkedett, majd hazájában a Slovan Liberec és a Sparta Praha csapatának labdarúgója volt. Utóbbi klubtól igazolt 2019 januárjában Törökországba.

A tragikus körülmények közt elhunyt támadó 20-szoros cseh válogatott volt, legutóbb 2018 október 16-án lépett pályára a cseh nemzeti csapatban, az Ukrajna ellen 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája csoportmérkőzésen. Sural a válogatottban egy gólt szerzett, 2015 októberében a Hollandia ellen 3-2-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport