Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Zlatan újabb rekordot döntött

2019.06.12. 19:57

Zlatan Ibrahimovic, a Los Angeles Galaxy csatára megdöntötte az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) kereseti rekordját. Az MLS-ben szereplő játékosok szövetsége szerdán tette közzé a ligában játszó összes futballista fizetését , és ez alapján a 37 éves svéd csatár az idényben 7,2 millió dollárt keresett. A csúcsot eddig az egykori Juventus-szélső Sebastian Giovinco tartotta, aki a Toronto FC támadójaként 7,1 millió dollárt kapott egy szezonra. Ibrahimovic az előző idényben, első észak-amerikai évében még csak 1,5 millió dollár keresett - miközben a Manchester Unitedbe évi 27 millió dollárért írt alá.

A második helyen 6,5 millió dollárral Ibrahimovic korábbi csapattársa, a mexikói Giovani dos Santos áll, aki márciusban távozott a Galaxytól, a harmadik pedig a Toronto középpályása, Michael Bradley 6,4 millióval.

A liga magyar futballistái közül a Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja keres a legjobban 1,9 millió dollárral - ami félmilliárd forintnál is több, szerdai árfolyamon 542 millió forint. A Sporting Kansas City légiósai közül Németh Krisztián 1 millió, Baráth Botond 297 ezer, Sallói Dániel pedig 144 ezer dollárt kap, míg Stieber Zoltán, a DC United támadójátékosa 787,5 ezer dollárt keres.

Összehasonlításképp: a játékosok szövetsége szerint az MLS-átlagbér ebben az évben 417,5 ezer dollár. 

Viszonyításképp: Az európai csapatok legtöbbet kereső focistája, Lionel Messi bónuszokkal együtt 80 millió dollárt, a második legjobban fizetett Cristiano Ronaldo pedig nagyjából 64 millió dollárt kereshet idén.