Emma
-2 °C
6 °C

Teljes káoszba fulladt az Anglia-Kamerun meccs a női vébén

GettyImages-1151615848
2019.06.23. 20:34 Módosítva: 2019.06.23. 20:56

Kamerunnal találkozott vasárnap Anglia a franciaországi női labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, és bár az elég rossz meccset simán, 3-0–ra nyerték meg az angolok, így is elég emlékezetes marad majd. Kameruni részről köpködés, durva könyöklés és lökdösődés is volt, egy videóbírós döntés után pedig nem voltak hajlandóak elvégezni egy középkezdést sem.

A téboly már a meccs elején elkezdődött:

  • előbb a tizedik percben volt egy elég durva könyöklés, amiért Leuko furcsa módon csak sárgát kapott,
  • aztán az angolok a 14. percben egy egészen szürreális góllal szerezték meg a vezetést.

A kameruni Ejangue egy beadásra csapott le, és hátra is tette a kapusnak, aki felvette a labdát. Ezt hazaadásnak ítélte a játékvezető, így közvetett szabadrúgással jöhettek az angolok az öt és feles vonalról. Védekezés gyanánt a teljes kameruni csapat beállt a gólvonalra, de így sem tudták megakadályozni, hogy Houghton a kapuba bombázzon.

Az ítéletet követően amúgy Duggan azt reklamálta, hogy Ejangue leköpte őt, a felvételek alapján pedig kiderült, hogy tényleg ez történt. Azt persze nem lehetett megmondani, hogy szándékosan, vagy véletlenül történt a dolog, így ezért végül senkit nem büntettek meg.

Az első félidő ráadásában aztán újabb szürreális jelenet következett, miután Ellen White egy szépen középre tett labdából kétgólosra növelte az angolok előnyét. A partjelző először lest intett, a videózás után azonban a bíró úgy ítélte meg, hogy a lesen álló angol nem avatkozott játékba, így megadta a találatot. Ezen aztán végérvényesen bedühödtek a kameruniak, percekig nem voltak hajlandóak elvégezni a középkezdést, helyette összegyűltek a pálya közepén. Végül az edzőjük bírta rá őket arra, hogy újraindítsák a játékot.

A második félidőben aztán hamar szépíteni tudott Kamerun, de Nchout gólját érvénytelenítette a videóbíró, mert a gólpasszt adó Ngouene lesen volt. Ezen már nemcsak a játékosok, hanem a teljes kameruni stáb feldühödött, ismét percekig tartott, mire ismét elindult a játék, a frusztrált kameruniak pedig a meccs szellemében rögtön ki is hagytak egy rettenetes passz után kialakult ajtó-ablak helyzetet.

Az 58. percben aztán az angolok belőtték a harmadik góljukat is, innen pedig már biztos volt a győzelem. Az izgalmaknak ugyanakkor még nem lett vége, Yango a 68. percben két kézzel taszította meg az útjában álló bírót.

Az angol női válogatottnak egyébként ez volt az eddigi legnagyobb arányú győzelme a világbajnokságok kiütéses szakaszában, de ennél biztosan jobban kell majd játszaniuk, ha nem akarnak kiesni a következő fordulóban.