Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Szalah végre kiszolgálta az egyiptomi közönséget az Afrika-kupán

2019.06.27. 00:39 Módosítva: 2019.06.27. 00:42

Zimbabwe után Kongót is legyőzte a hazai pályán játszó Egyiptom az Afrika-kupán szerdán: az egyiptomi csapat ezúttal 2-0-val lépett át az ellenfelén, Mohamed Szalah pedig végre kiszolgálta a hazai közönséget, ő lőtte be ugyanis csapata második gólját.

Az egyiptomi válogatott már a 25. percben megszerezte a vezetést Ahmed el-Mohamedi gólja révén, de igazán csak a 43. percben robbant fel a stadion: Trezeguet szerzett labdát a saját térfelén, aztán sorra verte át a védőket, végül pedig tökéletes passzt adott Szalahnak, aki gyönyörűen fejezte be a támadást.

Ezt a támadást leszámítva egyébként nem játszott különösebben jól az egyiptomi csapat, de ez is pont elég volt a győzelemhez. Főleg úgy, hogy Kongó kétszer is szépíthetett volna, de mindkétszer a kapufát találták el.

Az A csoportban egyébként szerdán a másik két csapat is pályára lépett, Uganda 1-1-es döntetlent játszott Zimbabwével. Az ugandaiak itt viszonylag hamar megszerezték a vezetést, de Zimbabwe még az első félidőben egyenlíteni tudott. A második félidőben aztán a vezetést is megszerezhették volna, de a labda egészen elképesztő módon kipörgött a gólvonalról.

A B csoportban is volt egy meccs, de ez nem okozott túl nagy meglepetést, Nigéria 1-0-ra verte Guineát, ezzel ők is biztosan ott lesznek majd a kieséses szakaszban.

Eredmények, 2. játéknap:

A csoport

  • Egyiptom–Kongó 2-0
  • Uganda–Zimbabwe 1-1

B csoport

  • Nigéria–Guinea 1-0