Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

45 millió euróért igazolt a Realtól az eltiltott Chelsea

2019.07.02. 08:24

A Chelsea-t az év elején a FIFA két átigazolási szezonra tiltotta el, mert sorozatos szabálytalanságokra bukkant fiatal játékosok szerződtetésénél, a londoni klub hétfő este mégis bejelentette: megszerezte Mateo Kovacicot a Real Madridtól. A vb-döntős horvát középpályás úgy 45 millió euróért cserébe vált klubot.

Hogy is lehet ez?

Úgy, hogy Kovacic az elmúlt szezonban már a Chelsea-ben játszott kölcsönben, így múlt nyáron regisztráltatták az angol futball-ligánál.

A Chelsea büntetése pedig pontosan nem az átigazolásokat, hanem az új játékosok beregisztrálását tiltja a most nyári és a januári transzferszezonban.

Vagyis aki már eddig is náluk játszott, még ha nem is volt az övék, maradhat, és pályára is léphet a következő szezonban.

Mateo Kovacic
Mateo Kovacic

Teljesen új futballistát is megszerezhetnek, csakhogy azt nem regisztrálhatják, így nem is játszathatják jövő nyárig.

Kovacic túl sok lehetőséget egyébként nem kapott az elmúlt idényben, így a 40 millió font nagyon nagyon szép pénz érte.

Kovacichoz hasonlóan Gonzalo Higuain is kölcsönben volt az angoloknál, de közölték azt is, hogy ő távozik, visszamegy a játékjogát birtokló Juventushoz, ahol épp a szintén a Chelsea-től távozó Maurizio Sarri lesz az edző. Sarri kedvence az argentin csatár, már a Napolinál is együtt dolgoztak, januárban épp a tréner kérésére vették kölcsön.

A Chelsea négy másik játékosa lelépését is bejelentette: Gary Cahill, a cserekapus Robert Green, Eduardo és Kyle Scott szerződése lejárt, és nem kötnek velük újat.