Béla
4 °C
15 °C

A Juventus edzésvideója Ronaldóval alázza a pohosan mozgó Higuaínt

2019.07.17. 11:15

Gonzalo Higuaín argentin focistára nézve rém kellemetlen videót osztott meg keddi edzéséről a Juventus. Az új szezonra való felkészülés első igazi napján egy sprintfeladat is szerepelt Mauricio Sarri edzéstervében, ennek során a nyári szabadságáról jó szokása szerint egy salátamorzsányi pluszsúly nélkül megtérő Cristiano Ronaldo és a szokásos testkontúrját hozó Gonzalo Higuaín épp egymás után következett.

Azt eddig is mindenki sejtette, hogy az argentin csatár nem az a megszakadós fajta, de az eminensek példaképével kontrasztban már-már vígjátékba illő a különbség. Ronaldo mozgássebességéhez és dinamizmusához viszonyítva úgy tűnik, mintha Higuaín eleve meg sem próbált sprintelni. Sőt inkább csak cammogott.

Az eredeti videó után megmutatjuk osztott képernyőn egymás mellé szerkesztve és egyszerre rajtoltatva a két futást – balra Ronaldo, jobbra Higuaín –, hogy jobban össze lehessen hasonlítani őket. Az eredmény – különösen a lassított verzió esetén – felér egy becsületsértéssel Higuaínra nézve.

Annyira, hogy felmerül, Higuaíntól kocogva kérte a feladat végrehajtását Sarri, ami felett a nem olasz források – például a spanyol AS – elsiklottak. Csakhogy több olasz sportmédium is beszámolt a történetről, nekik meg csak feltűnt volna.

Hogy a Higuaínt ért esetleges méltánytalanságot ellensúlyozzuk is valamivel, az olasz sportsajtóban kedden egy másik videó is terjedt a párosról, ám ezúttal mindkettőjükre nézve pozitív üzenettel. A gyakorláson ugyanis a köztük lévő összjáték annyira tetszett Sarri mesternek, hogy szarvasbőgésszerű hangot hallatva fejezte ki elragadtatottságát.