Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Szűkült a kör, ki lehet a magyar focicsapatok ellenfele

D KOS20190718010
2019.07.21. 09:38

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hétfőn 14 órakor kezdődő sorsolás előtt szűkítette a magyar csapatok lehetséges ellenfeleit. Három magyar csapat jutott tovább az Európa Ligában a héten, a Fehérvár, a Honvéd és a Debrecen.  

A Fehérvárnak jöhet a horvát Rijeka, papírforma alapján a szerb Partizán, a portugál Vitória és a német Frankfurt, vagy a PSV-Basel vesztese.

A Honvédnál fix ellenfél a Sparta Prága és az AEK Athén, várhatóan az ukrán Luhanszk és az Espanyol. Rajtuk kívül az orosz Tula és az azeri Nyeftcsi győztese.

A Debrecen kiemelt, ha kiüti a Torinót, de így is belefuthat a Bölöni László vezette belga Antwerpenbe, vagy az Austria Wienbe. Ezenkívül a Norrköping-Liepaja, a Szoligorszk-Esbjerg valamint Gabala-Tbiliszi párharc győztese van az étlapon.

A magyar csapatok július 25-én és augusztus 1-én lesznek a pályán, a következő szereposztásban.

  • Fehérvár-Vaduz,
  • Honvéd-Craiova,
  • Torino-Debrecen.

A Ferencváros lehetséges ellenfeleiről ebben a cikkben írtunk, a magyar bajnoknak kedden sorsolnak.

(Borítókép: A fehérvári Huszti Szabolcs (b3) és a montenegrói kapus Zoran Akovic (j3) a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában játszott Fehérvár FC - Zeta mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2019. július 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)