Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Trükkel indított, trükkös góllal zárt, közte a kapuig szólózott

2019.08.22. 11:42

4-0-ra kiütötte a Los Angeles FC a San Josét az amerikai futball-ligában (MLS) szerda éjjel, a meccs valójában már a félidőig eldőlt, mert a Los Angeles három gólt lőtt alig 45 perc alatt.

A harmadik egészen különleges volt, a mexikói Carlos Vela félpályás szólóval ment el a kapuig.

Magát az akciót is Vela indította el, amikor lazán - bemutatva, hogy átveszi - elengedett egy neki szánt labdát, amit az első gólt szerző Diego Rossi azonnal visszatett, és adta ezzel élete egyik legkönnyebb gólpasszát.

Ekkor teljesedett ki Vela show-ja:

  • két védőt megvert nagyon finom ballábas bokacselekkel,
  • majd jött a kapus, akit leültetett, őt is kicselezte,
  • közben egy védő visszaért a gólvonalra, de már verve, féltérden próbált menteni, és Vela még ekkor is húzott egyet, az üresen tátongó hosszú oldal helyett visszaemelete a rövid sarokba a labdát.

Káprázatos gól volt a mexikóitól, meglepő lenne, ha a jövő évi Puskás-díj jelöltjei között nem találkoznánk ezzel a találattal. (Az idei jelöltek között van egy magyar gól is, itt nézhetik meg és szavazhatnak rá.)

Vela duplázott, előtte a meccs második gólját tizenegyesből lőtte, a negyedik, utolsó gólt Josh Perez szerezte 10 perccel a vége előtt.

Vela neve igen ismerős lehet Európából, az Arsenalban nevelkedett, majd a Real Sociedadban játszott évekig. Múlt év elején igazolt Los Angelesbe, ahol 59 meccsen 41 gólja van. Még mindig csak 30 éves.