Katalin
-2 °C
3 °C

31 évesen mutatkozhat be az NB I.-ben a magyar válogatott labdarúgó

2019.08.22. 11:18

A 26-szoros magyar válogatott szélső, Stieber Zoltán az idei első osztályú labdarúgó-bajnokság egyik újonc csapatához, a Zalaegerszeghez igazolt.

A klub csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján Végh Gábor többségi tulajdonos és Sallói István sportigazgató jelentette be a 26-szoros válogatott játékos érkezését, aki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon is tagja volt a magyar válogatottnak.

A 31 éves labdarúgó legutóbb az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő DC Unitedet erősítette, ahonnan július végén távozott, vagyis szabadon igazolható volt. A szélső négy évet töltött az Aston Villa utánpótlásában, majd nyolc évig Németországban futballozott, ahol a Koblenz, az Aachen, a Mainz, a Greuther Fürth, a Hamburger SV, az 1. FC Nürnberg és az 1. FC Kaiserslautern játékosa is volt.

Érdekesség, hogy a felnőtt csapatokat tekintve a ZTE  Stieber első magyar klubja, a hétvégén pedig élete első NB I-es mérkőzését játszhatja az idei bajnokság másik feljutó csapata, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában. Vagyis az újonc az egyik újonc színeiben debütálhat a másik újonc ellen.

(MTI)