Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Kubatov elmagyarázta, kik nem értik a futball lényegét

2019.08.24. 08:00

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál már a Suduva-Ferencváros (0-0) Európa Liga play-off meccs félidejében értékelt az M4-nek a pálya széléről. Nem volt izgalmas meccs, alig voltak helyzetek is.

Kubatov Gábor klubelnök az MTI-vel osztotta meg a gondolatait, a klub hivatalos honlapja pedig egy fényképet is közölt, amin az első sorban ül a repülőn Szerhij Rebrov vezetőedzővel.

kubatov 960px
Fotó: fradi.hu

Ezeket mondta:

  • Akik lenézték a Suduvát, és meglepődtek, hogy milyen nehéz mérkőzést játszottunk, azok nem értik ennek a sportnak a lényegét. A csapat nem tette meg azt a szívességet, hogy félvállról vegye az összecsapást.
  • A szakmai stáb nem akart abba a hibába esni például, amibe a Maccabi Tel-Aviv.
  • A statisztika a Fradi fölényét mutatta, de a Fradi nem kimutatásokat akar nyerni.
  • A Fradi hét nemzetközi meccséből egyszer veszített, míg 2014-2019 között 16 meccsen hétszer.
  • Mindegy, milyen játékkal, ha kínkeservesen, célfutballal, de tovább kell jutnia a Ferencvárosnak.
  • Ha ősszel csoportkörös meccseket játszhatunk a Groupama Arénában, senkit nem fog érdekelni, hogy brillíroztunk-e a rájátszásban vagy nem.
  • 15 éve nem látott siker előtt áll a Ferencváros.

Az elnök megdicsérte a szurkolókat is, akik nem nyafogtak, hanem szurkoltak.

Az EL-meccs visszavágóját csütörtökön 20 órától rendezik a Fradi-pályán. A Suduva vélhetően ugyanúgy, ha nem jobban visszahúzódik a kapuja elé, mint az első meccsen. A Videoton-Trabzon meccsen a magyar csapat ugyanezt a harcmodort választotta 2012-ben - két gól nélküli meccset játszottak a fehérváriak -, és tizenegyesekkel bejutott a főtáblára. Ott pedig megtáltosodott, és jó játékkal Paulo Sousával megverte a Sportingot (3-0) valamint a Baselt (2-1) is. Alighanem Kubatov is ebben reménykedik.

A Fradinak egymilliárd forint a tét csütörtökön, annyit kapnak, ha ott lesznek a csoportkörben.