Gergely
4 °C
23 °C

Néhány játékos el akarta tüntetni Kovacot a csapattól

2019.11.10. 09:04

A Bayern München kapott gól nélkül hozta le a görög Olympiakosz elleni BL-meccset kedden (2-0), a győzelemmel továbbjutott, majd szombat este 4-0-ra kiütötte a nagy rivális Dortmundot. 

A múlt vasárnap kinevezett új edző, Hansi Flick bemutatkozása ennél nem is sikerülhetett volna jobban. A Bayern előtte, még Kovaccsal zsinórban nyolc olyan meccset játszott, amikor egy gólt legalább kapott.

A klubelnök, Uli Hoeness meg is erősítette, hogy ilyen teljesítmény után nincs okuk a további keresgélésre, és a posztján maradhat Flick. Nincs más alternatíva - jelentette ki.

Hoeness a ZDF esti műsorában azt is elmondta, hogy a vasárnap közös megegyezéssel távozó Kovac személyesen köszönt el a játékosoktól, minden más alkalmazottnak levelet írt. Feltárt egy eddig ismeretlen részletet is.

Nico Kovac
Nico Kovac
Fotó: Michael Dalder

"A játékosok figyelmeztetést adtak a Frankfurt elleni 5-1-es vereségnél a múlt hét szombaton, a vezetőség ezt megértette, és helyesen reagált. Voltak olyan áramlatok a csapatban, amik maguk alá temették az edzőt. Néhány játékos el akarta tüntetni a csapattól Kovacot.

Sokat beszélgettem vele, nekem is nehéz volt az elválás, de Niko nem hagyott más utat. Nem hiszem, hogy meghaladták volna a képességeit a csapat ügyeinek kezelése. De így mindenki jelentősen megkönnyebbült"

- magyarázta Uli Hoeness.

A Bayern a harmadik helyen áll, az éllovas Mönchengladbachhal szemben egy pont a hátránya, igaz a Gladbach csak vasárnap délután játszik.