Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Ha az NL-pótvizsgára gondolunk, feltesszük a kezünket

2019.11.18. 19:15

Kedden 20.45-től játszik Walesben a magyar labdarúgó-válogatott, Nagy Ádám már a helyszínen beszélt a találkozóról. Győzelemmel biztosan megvan a második hely a csoportban Horvátország mögött. 

„Ismerjük, milyen felelősség nyugszik a vállunkon, mert régen jutottunk ki egyenes ágon egy tornára.

Már egész múlt héten arról beszéltünk az Uruguay meccs mellett, mit kell ahhoz tenni, hogy sikeresek legyünk. Nekem már sikerült 1-0-ra nyerni itt a klubommal, épp a válogatott szünet előtt. Hatalmas kulisszatitkokat nem tudtam mondani a társaknak. Az biztos, hogy a gyepre nem lehet majd panaszunk, és egy szép stadion. Személyesen nagyobb öröm volt itt lenni, mert az a meccs kellett a lelkemnek a sérülésem után, és talán egy visszaigazolást is adott a kapitánynak, hogy bátrabban nyúljon hozzám.”

Nagy csapattársa a Cardifftól 50 kilométerre lévő Bristolban a walesi védő, Ashley Williams, és reméli, hosszú hetekig tudja az orra alá dörgölni a keddi meccset.

Ha elmaradna a győzelem, akkor is még ott van a Nemzetek Ligája. Nagy szerint lehet, hogy ez megnyugvást jelent. De mindez másodlagos, amikor elkezdődik a meccs.

„Ha erről szó esett volna, akkor feltett kézzel megyünk a pályára, azt pedig nem szeretnénk. Nem szeretnénk arról beszélni, hogy nem jön össze, és még van egy második lehetőség, egy következő opció. Uruguay ellen megtapasztaltuk, mekkora lehetőség az, hogy hazai közönség, 60 ezer ember előtt előtt játszhatunk.

Nem kell extra motiváció, nem kellenek itt már szavak, mert nemcsak magunkért, egész Magyarországért játszunk.”

A középpályás úgy gondolja, azzal sem szabad foglalkozni, hogy amikor elkezdődik a meccs, akkor továbbjutó helyen állunk. Nem szabad figyelni a szlovákok meccsére - Azerbajdzsánt fogadják Nagyszombatban - csak magunkra.