Orbán Viktor a Puskás Stadionba hívta az öregfiúkat

2019.12.17. 16:44

A Puskás Stadion VIP-részlegében Orbán Viktor miniszterelnök öregfiúkkal találkozott. Legalábbis ő ezt írta ahhoz a képhez, amit kiposztolt Facebook oldalára.

A 92 éves Raduly József áll mellette a bal kezénél, aki 1955-ben kétszer szerepelt a válogatottban, és bajnok volt a Vasassal. Játszott azon az 1958-as BEK-elődöntőn, amikor az angyalföldi klub legyőzte a későbbi győztes Real Madridot 2:0-ra, de az első meccsen 4:0-ra a spanyolok nyertek, így nem a magyar csapat jutott tovább.

A miniszterelnök mögött Csapó Károly áll, akinek a góljával 1978-ban Magyarország megszerezte a vezetést a világbajnokságon a későbbi győztes Argentínával szemben.

Aki figyelmesen nézi a képet, felfedezheti Nyilasi Tibort, vagy Nagy Antalt, de Videotonnal UEFA-kupa-döntős Csongrádi Ferencet is. Vagy az 1977-ben veretlenül bajnok Vasas középpályását, Müller Sándort. Mellette Kiss László áll, aki mesterhármast jegyzett az 1982-es világbajnokságon Salvador ellen (10-1).

A korábbi MLSZ-elnök Bozóky Imrét is felfedeztük a fotón. Dunai Antal olimpiai bajnok volt 1968-ban, az 1996-ban olimpiai résztvevő válogatottnak ő volt a szövetségi kapitánya. Két nem futballista olimpiai bajnok, az ökölvívó Gedó György és a párbajtőrvívó Schmitt Pál is ott volt.

(A háttérben látható kivetítő szerint a rendezvény a Futball-legendák karácsonya 2019 nevet viselte)  • Vennék
  • Személyi kölcsön