Gusztáv
-8 °C
-1 °C

8-0 volt a félidőben, inkább feladták a meccset

2019.12.30. 15:08

Bizarr esetről számolt be a BBC: városi rangadót rendeztek szombaton a Hellenic League nevű angol félamatőr labdarúgó-bajnokságban, az Abingdon United és az Abingdon Town csapott össze.

Hamar eldőlt a meccs: a 15. percben már 4-0-ra vezetett a jóval esélyesebb, a bajnokságban második helyen álló United. Később sem álltak le a góllövéssel, az első félidő végén 8-0 volt az állás. Ilyen sem történik sűrűn a futballpályákon, de ami ezután történt, végképp nem nevezhető mindennaposnak. 

A jókora verés előtt álló Abingdon Town játékosai és az edző ugyanis úgy döntöttek, hogy nem mennek ki a második félidőre, nem folytatják a meccset. 

"30 éve dolgozom a futballban, de hasonlóról még nem hallottam"- idézte a BBC az ellenfél nélkül maradt United klubtitkárát, John Blackmore-t. Valószínűleg nemcsak ő rökönyödött meg az események alakulását látva, hanem a meccsre kilátogató 160 néző is.

Az Abingdon Town klubelnöke is csalódottan vette tudomásul, hogy a csapat nem állt ki a második félidőre. Brian Kirk a BBC-nek addig nem akarta kommentálni az eseményeket, míg nem beszélt az edzővel, ő maga ugyanis nem volt ott a városi rivális elleni meccsen. 

A félbeszakadt meccs másnapján a bajnokságban tökutolsó Town edzője, Tranell Richardson Twitteren jelentette be, hogy lemond az edzői pozícióról. Bejegyzésében bocsánatot kért az ellenfél játékosaitól, a szurkolóktól, és a bajnokság szervezőitől. Azt is részletesen kifejtette, hogyan jutottak erre a döntésre játékosaival.

Mint írja, több hónapja nem tudtak rendesen edzeni a pályán; csapata saját zsebből fizette az idegenbeli meccsek utazási költségét; játékosait többször érte rasszista támadás, a klub mégsem tett lépéseket; az elnök nem járt ki a csapat meccseire,

egy alkalommal pedig inkább a kocsijában maradt, mert esett az eső.

A bajnokság irányítói még vizsgálják, hogy megbüntessék-e az Abingdon Town-t.