Szakmai döntés volt Dzsudzsák távozása

2020.02.04. 16:58 Módosítva: 2020.02.04. 22:31

Szakmai okokból távozik Dzsudzsák Balázs az al-Ittihadból, írja a Nemzeti Sport. Korábban mi is írtuk, hogy a 108-szoros válogatott játékos távozik az Egyesült Arab Emirátusok bajnokságának egyik leggyengébb klubjából, de az okokat akkor maximum sejteni lehetett.

Dzsudzsák mellett távozik Henrique is, a helyükre egy zöld-foki-szigeti és egy holland légióst igazoltak. A klub Instagramja azt írja, hogy a döntést szakmai alapon hozta meg Jorge de Silva vezetőedző, aki szerint a két távozó nem illeszkedik a csapat játékstílusához és hosszú távú terveihez.

View this post on Instagram

وضح رئيس شركة اتحاد كلباء لكرة القدم بأن التغييرات التي حصلت في اللاعبين الأجانب تمت وفق التقرير الفني لمدرب الفريق الذي طلب استبدالهم لأسباب فنيّة يراها من وجهة نظره لا تخدم تطلعات واسلوب لعب الفريق وقد ذكر المدرب في تقرير مفصل عن كل لاعب والمستوى الذي ظهر فيه في الدور الأول بأن طريقة لعبهم لا تتناسب مع التكتيك الذي يرسمه للمرحلة القادمة.. وأضاف اللوغاني بأن التغييرات التي تخدم الفريق والتي من شأنها تحسين أداء الفريق بشكل عام هي مطلب ضروري ونحن لا ننظر للأسماء بل ننظر لعطائهم في الملعب لتقديم الإضافه للفريق .. لم نسعى للتغير عبثاً ولكن هناك امور استدعت لنا كإدارة التدخل في الوقت المناسب من أجل توفير كل ما من شأنه ان يسهم في نجاح الفريق

A post shared by Ittihad Kalba Fc (@ittihadkalbafc) on

Az al-Ittihad a 14 csapatos bajnokság 11. helyén áll a 15. fordulóban, és a holland Navarone Foortot direkt a vezetőedző kérésére hozták, és valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy felbontották a magyar szélső szerződését. Ami azért is érdekes, mert Dzsudzsák menedzsere nemrég még arról beszélt a sportújságnak, hogy a klub szerződéshosszabbítást tervez a játékossal.

Dzsudzsák helyzetét megnehezítheti, hogy csak olyan ligába igazolhat, ahol nyitva volt az átigazolási piac a szerződésbontás idején.  • Hírek
  • Megtakarítás