Ida
5 °C
7 °C

Éber csapattárs kellett a bizarr gólpasszhoz

2020.02.18. 15:46

Szürreális másodpercek játszódtak le az északír futball-liga másodosztályában, az ottani Championshipben, amikor a Portadown a Queens Universityt fogadta - jelentette a The Guardian

A meccsen Adam Salley, a hazaiak csatára lépett ki egyedül a labdával, majd ziccerben, a tizenhatosról el is gurította azt a kapus mellett. Elég erősen megrúgta, és miután a labda túljutott a kapuson is, egyértelműen az üres kapuba tartott. Salley meg sem várta a végkifejletet, hátat fordított a kapunak, és indult ünnepelni.

Csakhogy a labda az elmúlt napok heves esőzései miatt a szokásosnál is nagyobb sárban elakadt a gólvonal előtt. Salleynek pechje volt, és kirúgták a védők, gondolnánk, csakhogy ők annyira beletörődtek a gólba, mint amennyire Salley hitt benne, és megálltak.

Ezek után pedig végignézték, ahogy Salley egyik éber csapattársa, Chris Lavery, aki ugyan távolabb állt, de gyorsabban kapcsolt, rásprintel a szabad labdára, és 40 centiről a kapuba rúgja. Salley az egészből semmit nem látott, csak akkor fordult meg, amikor Lavery ment hozzá ünnepelni.

Az éles szeműeknek feltűnhet, hogy felmerülhet a les, mert Salley végül is gólpasszt adott, és a lövése, vagyis a passza pillanatában Lavery mintha előrébb lett volna a labdánál. Az északír kettőben nincs videóbíró, de a kivágott kép alapján az is megadta volna a gólt: éppen hogy, de nem volt les, Lavery még pont a labda vonala mögött, azaz szabályos pozícióban volt, amikor a bizarr gólpasszt kapta.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem volt les
Nagyon úgy tűnik, hogy nem volt les

A Portadownnak egyébként nem lett volna drámaian fontos a gól, a meccset 7-1-re nyerték, Salley mesterhármassal zárt.