Magyarországra menekült a Kleinheislert kiállító horvát bíró

2020.06.03. 12:17

A horvát kupaelődöntő bírója, Igor Pajač Magyarországra menekült az őt ért támadások miatt, írja a horvát Sportske novosti.

Pajač a Rijeka és az Osijek meccsét vezette, amin több súlyos hibát követett el. Többek között jogtalanul állította ki az eszéki csapatban játszó Kleinheisler Lászlót, majd egy vitatható 11-est adott meg a Rijekának, ami 3-2-es győzelemmel végül bejutott a kupadöntőbe. A bíró összesen 13 sárga lapot és két piros lapot osztott ki.

A horvát szövetség három súlyos hibát talált Pajač ténykedésében, és emiatt a szezon végéig el is tiltották a bírót.

A horvát Sportske novosti azt írta, hogy Pajačot Magyarországon érte el, a játékvezető itt akarja kipihenni magát és tisztázni magában a történteket. 

„Higgyék el, soha életemben nem voltam rosszabbul. Senkinek sem kívánom azt, ami velem történt. Ez egyszerűen katasztrófa. Nemcsak nekem, hanem a családomnak is. Akárhol nyitom ki az internetet, mindenhonnan én ömlök. Számomra az a legrosszabb, hogy tolvajként mutatnak be, pedig életemben sosem loptam, még gyerekként sem tettem el egy rágót sem. Szörnyű, bárhová nézek, mindenhol totális káosz van.” 

A bírót megkérdezték az ítéleteiről is. Pajač azt mondta, hogy az életét teszi rá, hogy Kleinheisler és ellenfele között volt kontakt, még ha nem is akkora, mint amennyit a Rijeka futballistája előadott.

Pajač visszautasította az eszéki edző vádját, aki szerint a bíró örömmel adott piros lapot Kleinheislernek. Pajač azt mondta, sem az Osijek, sem a Rijeka irányában nem volt elfogult.

Annyit elismert, hogy a negyedik percben adott piros lapjánál és a büntető megítélése előtt ki kellett volna kérnie a videóbíró segítségét, bár megjegyezte, hogy a 11-es előtt tisztán látta, hogy kezezett az egyik eszéki futballista. 

Pajač az interjúban elnézést kért mindkét klubtól és a horvát futballközönségtől, megpróbálja magát túltenni azon, hogy ő lett az első számú közellenség, és tudja, hogy ez a meccs örökre elkíséri hátralévő pályafutása során, amit ő még jó tíz évre becsül.  • Hírek
  • Megtakarítás