Zsófia
17 °C
21 °C

Mészáros Lőrinc azt se bánja, ha Felcsútnak csúfolják a Puskás Akadémiát

2020.07.12. 09:56

A Puskás Akadémia történelmi NB I.-es bronzérme után Mészáros Lőrinc, a csapatot működtető alapítvány elnöke nagyinterjút adott a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, Szöllősi Györgynek. Nézzük, az érdekesebb részleteket!

  • A bronzéremnél nagyobb boldogságot csak az okozott volna, ha az elmúlt több mint tíz évben az akadémiai csapat megnyeri a Puskás–Suzuki-kupa ifjúsági tornát, de ez eddig nem jött össze.
  • Büszke arra, hogy – bár az elmúlt években rengeteg külföldi futballista fordult meg a Puskásban – az utolsó meccsükön öt saját nevelésű játékos volt a kezdőcsapatban, egy pedig csereként állt be.
  • Ezen a nyáron eddig csak a portugál Joao Nunest igazolták le, de azt kérte kollégáitól, hogy külföldi játékost csak akkor szerződtessenek, "ha sokkal-sokkal jobb a magyar futballistáknál. Csak a sokkal jobb külföldi kell! Nincs értelme idehozni olyan játékost, aki hasonló tudású vagy gyengébb a mieinknél."
  • A Puskás Akadémia proficsapata 10 millió euróból gazdálkodik.
  • Amikor Szöllősi a kevés nézővel szembesítette, a klubtulajdonos egy, az élet más területéről előhozott példával válaszolt: "Amikor az alapítványunk átvette az alcsúti arborétum működtetését 2007-ben, évente körülbelül ezren látogatták. Ez a szám mára, a sok munkának, az új rendezvényeknek, például a Vál-völgyi zsúrnak köszönhetően felment évi hetven-nyolcvanezerre."
  • Azt se bánja, ha bizonyos lapokban csak Felcsútként emlegetik a Puskás Akadémiát, sőt, büszke, mert Felcsút a szülőfaluja. "Polgármesterként óriási nyomás nehezedett rám az ellenzéki sajtó részéről, sértegettek, zaklattak, számtalanszor megbántottak, amit a családom segített elviselni."