Gyöngyi
4 °C
13 °C

Visszavonult a 29 éves világbajnok futballista

2020.07.17. 16:06

Bejelentette visszavonulását André Schürrle, a németek 29 éves világbajnok futballistája, írja az MTI.

Legutolsó klubja, a Borussia Dortmund szerdán közölte, hogy közös megegyezéssel felbontja a szerződését, amely jövő júniusig volt érvényben. Schürrle pénteken a közösségi oldalán jelentette be, hogy profi karrierjét befejezte. Azt írta, nyitott arra, hogy új fejezetet nyisson az életében, és nagyon várja már az új kihívásokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hallo zusammen, Ich möchte euch mitteilen, dass ich meine aktive Karriere beende! 😊Im Namen von mir und meiner Familie will ich danke sagen, an alle, die ein Teil dieser phenomenalen Jahre waren! Eure Unterstützung hat das alles möglich gemacht!! Ich freue mich auf neue Herausforderungen und kann es kaum erwarten dieses neue Kapitel zu beginnen 🙌🏻😍 Euer André Hi all, I want to let you know that I’m stepping away from playing professional football !! On behalf of myself and my family I want to thank everybody who was a part of these phenomenal years! The support and love you shared with me was unbelievable and more I could have ever asked for! Now I’m ready and open for all the beautiful possibilities that are coming towards me 😍 André

Andre Schürrle (@andreschuerrle) által megosztott bejegyzés,

Schürrle a 2009/10-es szezonban a Mainzban mutatkozott be a Bundesligában, majd 2011-ben a Bayer Leverkusenhez került, ahonnan 2013-ben a Chelsea-hez igazolt. Másfél évvel később visszatért a Bundesligába, ahol a VfL Wolfsburgot erősítette 2016 nyaráig, amikor Dortmundba szerződött. A Dortmundnál azonban sorozatos sérülései miatt már nem tudott képességeinek megfelelően teljesíteni, az elmúlt két szezonban az angol Fulhamnek, majd a Szpartak Moszkvának adták kölcsön. Legutóbbi tétmeccsét tavaly decemberben játszotta az orosz csapatban.

Az 57-szeres válogatott Schürrle tagja volt a németek 2014-ben világbajnok és 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmes csapatának. A 2014-es vb-döntőben ő adta a gólpasszt a győztes gólt szerző Mario Götzének. Schürrle a Chelsea-vel angol bajnokságot, a Dortmunddal és a Wolfsburggal Német Kupát, utóbbival német Szuperkupát is nyert.